發新話題

AUG 10 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-11 16:04 發表

實戰班新嘅訊號TST同埋BB都好清晰, 下個月就有實戰班, Outstation兄密切留意喇
OK兄,
到時記得通知我呀!

引用:
原帖由 紅瑪瑙馬 於 2010-8-11 16:24 發表

OK兄,
到時記得通知我呀!
瑪瑙兄可留意課程時間表~=]
http://www.option-king.net/schedule.php
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-11 16:11 發表

p.s. Paaq兄所講嘅藍燈籠係?_?
13   +6% (dayhigh +8%)

引用:
原帖由 paaq 於 2010-8-11 16:34 發表

13   +6% (dayhigh +8%)
早前公佈業績, 3G業務靚仔, 所以大成交挾佢上嚟..
不過前DN-P見PQ/MQ, 日線圖睇7月23 & 24又見MX & TST東, 喺23日見一破49.3都要買上..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

過去和黃一直擔當「藍燈籠」角色

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-11 16:11 發表

今日低位再破, 下行目標就要睇對稱20950-21000水平..
或留意落到低位, 細圖會唔會有轉勢訊號..

p.s. Paaq兄所講嘅藍燈籠係?_?
過去和黃一直擔當「藍燈籠」角色,即連和黃都被炒上,大市可能短期已見頂

Wiki的藍燈籠entry

藍燈籠 (股市)維基百科,自由的百科全書

藍燈籠,是香港股市的常用名詞,指股價一直落後或甚少炒作的藍籌股在大升市突然發力大升,可能是大戶(投資銀行基金公司)在「炒無可炒」的情況下,最後炒高此類股票,暗示大升市已結束,未來將展開大跌浪。
坊間所指的「藍燈籠」股票中電控股港燈集團九龍倉[1]匯豐控股[2]和記黃埔[3]太古A[4]港鐵公司[5]中國銀行[6]等。
「藍燈籠」原指古時當家中有人過世後,便在門外掛上藍色燈籠,表示家中有人已過世。香港股市藉此用作比喻「跌市(死亡)明燈」。

市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

ok 兄意思係會反彈?
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-11 16:01 發表

仲有呢個訊號, Chew兄睇唔睇到呢?_?

Dows .....:down好恐怖

Morning All

今日同之後幾日好関鍵, 日線圖 20 向上交叉 250 天線, 股價如跌破該 2 條線并以低位收市, 有機形成吻別, 敢呢次就唔係調整咁簡單
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

發新話題