發新話題

DEC 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-19 14:15 發表
700出左早晨之星和gap,短線唔好看太淡,已有反彈上618條件
昨日tch115都有兩倍幾,好過恆生期權
星期一如果QQ回落補裂口都係機會買上,訊號幾好,目標123

暫時正路升至 一月頭幾日
建議先:sp234一月
等上到242附近,才補張 lp236或lp238
由於sp執佐筆先,再lp熊跨可以成組推高
任開都贏

恆生有支持?

附件

ScreenHunter_01 Dec. 21 14.23.jpg (141.65 KB)

ScreenHunter_01 Dec. 21 14.23.jpg

周線出共振,時間溫溫,做LC234  sc238,一月
QQ LC120

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-15 18:07 發表
A底22511,C底應該稍破佢先收工掛!除非有失敗C浪啦,但好似未聽過,唔通呀爺又出老千?
問題係出現咗,暫時見C浪去到22497正正稍破A底22511,亦是A浪的0.618,2月4日前真係有機會破25000!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-21 16:20 發表
問題係出現咗,暫時見C浪去到22497正正稍破A底22511,
亦是A浪的0.618,2月4日前真係有機會破25000!
基於私竇一月份功課,
大好友睇法:
1月19日上24980附近,回落至24380期結

但六月Call窩輪242和244重倉區
上唔上到咁高成疑!

故此,淡友睇法先升後回:
1月12日上24460,插至22860附近,最後23160期結

p.s. CB班主牛跨好招,到時再諗平晒倉轉熊跨定坐定定食到尾
不過,具體G頂G底日期,幫忙量下好喎!

修正:四月 242c和244c 重倉窩輪,非六月

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-12-21 17:09 發表

基於私竇一月份功課,
大好友睇法:
1月19日上24980附近,回落至24380期結

但六月Call窩輪242和244重倉區
上唔上到咁高成疑!

故此,淡友睇法先升後回:
1月12日上24460,插至22860附近,最後23160期結

p.s. CB班主牛跨好招,到時 ...
24980好難一月上到的,假通車個頂唔弱,一月上242都好了,我地短抄唔好計太遠,兩星期內方向夠食飯,大趨勢學術研究來的!
周線差一棍細之加共振就完美向上一千點,但全振唔到,但大大轉身我又轉,最好星期一回一回俾個位玩下

夢見700
123>116>128>落..........
希望係啦!

引用:
原帖由 thomaskmwonghk 於 2014-12-21 21:12 發表
夢見700
123>116>128>落..........
希望係啦!
夢都係一鐘辦法,記得七十年代啲人買『字花』都係用呢種方法,都幾靈
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

發新話題