發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-4 09:43 發表

始終會有大牛市,差在係唔係2017年唶。
恆指PE值其實好低好殘。
所以會見16000點成疑……
穿多次20000極限!
傳統每年六月至八月總有一個低位比你入市,
09年因海嘯唔跟之嘛。
這 ...
My first trade this year has the BE (Break Even point) @~229

DEC
LC250 x 1
SC270 x 1
SC280 x 2

IF see 228 later this year,

引用:
原帖由 fatpat 於 2014-4-4 09:56 發表
Assume hit 213 this month, an aggressive strategy
LP222 @200 x 2
max loss 400pts
When drop below 218, Ja HSF
Then no loss for the strategy now
When hit 213 and think rebound, SP @ lower strike , e.g SP212
The premium for the SP212 will be the minimum net gain.
Or LC214 (/ SC218) to lock partial profit / protect rebound.
師兄,為何咁做呀?
咁多大注做SP!
#c仲要高位自破虛線,走都走唔切呀!
仲做淡?
今日明顯牛皮反覆向上,唔係做LP的時候……

引用:
原帖由 馬到功成 於 2014-4-3 16:03 發表
21800@100p gogogogogogogogogogo!
入肉了,隨時都可以入到平過呢個價!

而且證明了你連A班都無上過,月頭選擇不是這個最好的產品。

有信心就做啦,吾做就老襯!gogogogogogogogogo哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈

散戶淡倉投降未

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-4 10:17 發表

入肉了,隨時都可以入到平過呢個價!

而且證明了你連A班都無上過,月頭選擇不是這個最好的產品。
馬兄并非本中心同學,但有不错的心得,如果佢學埋Bible、GP會如虎添翼的。
欢迎馬兄加入本大家庭! 唔好嘈交,将时间摆蟹钻研同思考技術方面就好嘞!大家共同赚钱!

引用:
原帖由 sinding 於 2014-4-4 11:03 發表
馬兄並非本中心同學,但有不錯的心得,
如果佢學埋Bible、GP會如虎添翼的。
歡迎馬兄加入本大家庭!
唔好嘈交,將時間擺蟹鑽研同思考技術方面就好嘞!
大家共同賺錢! ...
收到。
馬兄,希望你有機會成為MT Sir的學生。
呢版唔係咁多人識搵入黎。
學到好野可以改善生活。

引用:
原帖由 sinding 於 2014-4-4 11:03 發表

馬兄并非本中心同學,但有不错的心得,如果佢學埋Bible、GP會如虎添翼的。
欢迎馬兄加入本大家庭! 唔好嘈交,将时间摆蟹钻研同思考技術方面就好嘞!大家共同赚钱! ...
認同!
馬兄唔好将时间摆蟹嘈交上, 多啲研究同思考, 當你去到更高层次时, 會發觉冇投降呢會事的.
栋高床板諗下.

388有野,如果killd99落實,理論上大市抽升,可能大戶未部署好

平呀,平呀,有平價gogogogogogogo!

發新話題