發新話題

DEC 09 期指,期權

引用:
原帖由 lofu 於 2009-12-3 16:50 發表

Dear Ok,
What is #1 ?
#1係短炒聖經入面嘅課程內容, 對其他同學公平, 恕小弟唔能夠講
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 TrendRider 於 2009-12-3 16:52 發表

剛才看大大仙#2d3 (快將), 天網已經在崖邊, 而大仙既天網已經落左崖,
加上似係pq 左既pl 位, 所以有些懷疑今日已見反彈頂..

期待明天低開, 如果高開就沒有那麼似...
所以聽日都幾關鍵

引用:
原帖由 garfield_king 於 2009-12-3 16:58 發表

ok兄, 想請教下你..
如果short put/call錯邊..穿左位..係唔係唔可以平/cut loss,
只可以long期子去"救"倉呢?
小弟冇解錯, Garfield兄嘅意思係SC/SP做錯邊到咗價, 甚至入咗價內, 期權策略應該要點做
如果Garfield兄記得期權心法入面嘅策略, 做錯邊可以有三種做法, 一"臂"、二"追"、三"雙星"...
至於用邊種方法同出入市策略, 就要視乎市況再定斷...
因為涉及課程內容, 小弟亦都唔可以講太多, Garfield兄重溫一下期權心法入面嘅策略, 就知道點樣嘅市況應該用邊種策略應市

all c hing ,有冇人可以話我知.....好唔明呀!
Dec-256put成交咗8張,睇好可以買call或long期紙
點解要Sp25600......唔明呀!

good morning sir

morning all....

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-3 17:23 發表

小弟冇解錯, Garfield兄嘅意思係SC/SP做錯邊到咗價, 甚至入咗價內, 期權策略應該要點做
如果Garfield兄記得期權心法入面嘅策略, 做錯邊可以有三種做法, 一"臂"、二"追"、三"雙星"...
至於用邊種方法同出入市策 ...
OK兄,...知道了...
謝謝!

各位早晨!

Good morning all...

good morning all

發新話題