發新話題

JAN 11 期指,期權

引用:
原帖由 cyndi 於 2011-1-5 12:05 發表

x2...sure win in this ten years...

各位ching如用1小時圖做mini test 就有可會見到方向

今個月低位暫時23063, +2000點都係去到25063, sc248有可能入價, 但收市就唔容易收2000點或以上, 所以sc248未必會輸, 只係夠唔夠margin去頂住先.....lc254有3個int., 如到25000時, lc254未必幫到手....只是, 我個人睇今個月上唔到24800, 我都有sc248/lc252, 睇下點.....

補充: 暫時睇240有阻, 如直穿240而不回, 呢套野要救倉了, 到時再諗點做

引用:
原帖由 基哥 於 2011-1-5 13:29 發表
今個月低位暫時23063, +2000點都係去到25063, sc248有可能入價, 但收市就唔容易收2000點或以上, 所以sc248未必會輸, 只係夠唔夠margin去頂住先.....lc254有3個int., 如到25000時, lc254未必幫到手....只是, 我個人睇 ...
我都覺會上,但難收
但唔知應點救
楂張期定平sc
請指教

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-5 13:24 發表
各位ching如用1小時圖做mini test 就有可會見到方向
用3個低位1個高位就睇到今朝個阻力,真係神奇

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-1-5 12:30 發表
ng117想do~sc248~lc254
假設1月hsf可上到25000,張sc248己入價要輸.
張lc254未到價保護唔到sc248,~~
我想問咁做是否利潤否扣住 50 點到 (如果做一張)???
仲有咁做要比幾多期權金 or hold 幾多按金??
thanks

如直穿240而不回, 咁sc248所輸和lc254所得~`相差唔止50pt
同時考慮sc248個張夠唔夠margin去頂住.

期權金 or hold 幾多按金?唔知ng117兄做大期小期,幾時做
so 只以倉位解說安唔安全... .

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-1-5 14:35 發表
如直穿240而不回, 咁sc248所輸和lc254所得~`相差唔止50pt
同時考慮sc248個張夠唔夠margin去頂住.

期權金 or hold 幾多按金?唔知ng117兄做大期小期,幾時做
so 只以倉位解說安唔安全... . ...
我係23660附近開倉
78點sc24800

38點lc25200
做大權

成交跟上,有效突破昨日高位架共振!

發新話題