發新話題

DEC 10 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-3 15:10 發表

用MOC做Mini-test, 兩度下試8線支持終於下破, 似乎要行MCF-DN, 下試對稱目標..
各位剛完成DTR的同學, 於牛皮反覆時可多做Mini-test留意MCF訊號, 捕捉升/跌訊號的機會
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2010-12-3 16:06 發表

23471沽,一張,等咗好耐先食到125点,thank you OK hing
Tsui兄果然高手

恆指臨近收市跌幅擴至100點
【15:57】2010年12月03日  

【on.cc專訊】受內銀股尾市倒跌拖累,港股臨近收市跌幅擴大,恆生指數現報23,348點,跌100點;國企指數現報12,968點,跌119點。主板成交743億元。

建行(00939)現報7.09元,倒跌1.66%;工行(01398)亦跌1.16%,現報5.97元。

引用:
原帖由 paaq 於 2010-12-3 16:07 發表

大朋友一上就齊齊上,一落就齊齊落 (gap 唔俾入貨), 3 線越近,戰況越激
分餅道理, 大戶不欲分甘同味

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-3 16:10 發表

分餅道理, 大戶不欲分甘同味  
或者應慨嘆一句,成交量太細

OK師兄,犀利呀!

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-3 16:03 發表

Bingo
Bible & TST訊號的確好用
但細圖仍未見#2D訊號轉上, 或仍需向下調整..  

尾市既細仙MOC出現M背馳,可SP,或SP+sell HSI futures做delta zero。
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

Glad to learn from all c-hings.
Thank you.

引用:
原帖由 Jinpa 於 2010-12-3 15:49 發表

亦見大大仙#2V3於水平線之上指數橫行,腰帶區完結後往東面走的機會較高,今天收市前開SP,下週一可能有意想不到的收獲。
已到達下跌力量縮減首目標, 下星期一期指如能穩守23250水平, 大市仍可看好

引用:
原帖由 paaq 於 2010-12-3 16:12 發表

或者應慨嘆一句,成交量太細
交投淡靜, 舞高弄低簡直易如反掌, 要與大戶同行, 真要步步為營..

發新話題