發新話題

AUG 10 期指,期權

引用:
原帖由 lofu 於 2010-8-10 16:02 發表
Really need to focus to work to prepare for the biz trip in the next 2 weeks.

My current positions will be handled by my investment consultant:

08Jul,    Sep SC23000 oi 68x1+67x9 pts (hedge when rea ...
thank you for your sharing. Have a nice trip & enjoy it.

新手,各位師兄,姐,今天想入21200LP153一張=是否7650期權金收,如果c227所收多小

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-8-10 14:47 發表

Actually it looks like "Tai Sin" is doing a GP with BMA around lunch time...

but as it turns out Lofu hing is correct.

His instinct is good, that's why he is a real beast
Middleway兄, 小弟見大仙只係喺高位形成#2D3訊號, 配合#1 CL Merge, 可謂同步向下, 而下晝小弟未見有GP形成見底回升訊號..

加上尋日高位亦出現PL訊號, 所以今日出現較大回落, 閣下或可再研究一下Bible嘅訊號
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-10 16:15 發表

Middleway兄, 小弟見大仙只係喺高位形成#2D3訊號, 配合#1 CL Merge, 可謂同步向下, 而下晝小弟未見有GP形成見底回升訊號..

加上尋日高位亦出現PL訊號, 所以今日出現較大回落, 閣下或可再研究一下Bible嘅訊號:han ...
加埋大大仙有同步向下,所以今日出現較大回落

引用:
原帖由 candy 於 2010-8-10 16:13 發表
新手,各位師兄,姐,今天想入21200LP153一張=是否7650期權金收,如果c227所收多小
係俾 7650 期權金, 如 ci 227, (227-153) x $50 = 賺$3700 - 手續費
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 paaq 於 2010-8-10 16:21 發表

加埋大大仙有同步向下,所以今日出現較大回落
Paaq兄, Bible同步真係好好用

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-8-10 16:23 發表

謝!我同Ken哥响實戰討論都提出lunch嗰陣似做緊GP,不過後來同Tam Sir電話confirm不成GP
人有相似、物有相同卦
其實GP只係其中一個力量, 仲有其他WTP、DTR、Bible等力量..
Middleway兄除咗學習GP之外, 亦可以多留意其他訊號會唔會出現同步情況, 如果出現同步向上/下, 就能更加確定底/頂

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-10 16:15 發表

加上尋日高位亦出現PL訊號, 所以今日出現較大回落, 閣下或可再研究一下Bible嘅訊號:han ...
今日係一個典型大細圖同步, 值得晚上重溫, bible is a good stuff

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-8-10 16:52 發表

今日係一個典型大細圖同步, 值得晚上重溫, bible is a good stuff
唔少同學都感覺到Bible嘅威力, 今晚同星期買都係Bible課堂, Outstation兄可一齊重溫

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-10 16:59 發表

唔少同學都感覺到Bible嘅威力, 今晚同星期買都係Bible課堂, Outstation兄可一齊重溫
要重讀? 我都想如果 MT Sir 唔介意

發新話題