發新話題

FEB 11 期指,期權

Thank you for your information.

Albert

引用:
原帖由 higetconnect 於 2011-2-7 16:09 發表
what is going on ?
反彈力量縮減目標 & 日圖TST東首目標行完, 開始調整力量..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 302# OK~ 的帖子

see see sin

回復 307# oem7110 的帖子

引用:
原帖由 oem7110 於 2011-2-7 16:45 發表
請問你們常常說目標幾多幾多,但唔多人說現在升或跌,請高人講解吓有沒有明確的出入市策略呢?
謝謝
Ching你好!
Ok兄的分析是WPT + MT短炒聖經+實戰班的內容,加上是即市走勢的分析,i.e. 上哂堂+觀察市況,其實ok兄的分析非常準確,加埋Jinpa兄的資料庫+ Wai Wai兄,Tsui兄+Paaq兄 (safety first)+canido2010的意見,其實即市炒埋賣已有好多協助,安全性大增~^^
仲有MT sir的毎週評論+Rider兄今天都Bingo呀^^
祝你今年大賺呀~

引用:
原帖由 oem7110 於 2011-2-7 16:45 發表
請問你們常常說目標幾多幾多,但唔多人說現在升或跌,請高人講解吓有沒有明確的出入市策略呢?
謝謝
一般先看大方向、定目標阻力/支持, 然後再以課程內的訊號, 找出轉角位..

就如今早預測期指下試23700-23730水平、次目標23460-23490水平..
下午先下試23700-23730水平, 低見23719點反彈至23825點, 其後大仙見回馬槍 & #1同步行完DCC再尋底; 大成交下破23700水平後, 下試23460-23490水平, 收市前低見23466點反彈..

我們是根據量度目標入市, 再留意課程訊號, 看是否要轉勢還是繼續趨勢, 再決定要止賺還是繼續持倉, 因此目標、訊號缺一不可..
閣下如上了核心課程, 就會知道目標 & 訊號對於出入市的重要性..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-7 17:36 發表

一般先看大方向、定目標阻力/支持, 然後再以課程內的訊號, 找出轉角位..

就如今早預測期指下試23700-23730水平、次目標23460-23490水平..
下午先下試23700-23730水平, 低見23719點反彈至23825點, 其後大仙見回馬 ...
清晰+詳盡!

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-2-7 17:35 發表
Ching你好!
Ok兄的分析是WPT + MT短炒聖經+實戰班的內容,加上是即市走勢的分析,i.e. 上哂堂+觀察市況,其實ok兄的分析非常準確,加埋Jinpa兄的資料庫+ Wai Wai兄,Tsui兄+Paaq兄 (safety first)+canido2010的意見,其實即市炒埋賣已有好多協助,安全性大增~^^
仲有MT sir的毎週評論+Rider兄今天都Bingo呀^^
祝你今年大賺呀~
一切都是MT Sir的功勞

祝MT Sir、大戶兄 & 各位師兄師姐能夠月月穩定收息、機會到時乘勝追擊!
Option-King桃李滿門、繼續發揮助人精神!

引用:
原帖由 paaq 於 2011-2-7 16:00 發表
恭喜發財 !!
下面兩條線再穿既話,可能會出現新輪恐慌.

Safety First in FEB
Paaq兄講的是那個圖&那2條線???
我未get到。。。。

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-2-7 17:43 發表

Paaq兄講的是那個圖&那2條線???
我未get到。。。。
day chart 50&100

發新話題