發新話題

JAN 12 期指,期權

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2012-1-4 15:44 發表
moc 見PC
配合#2V3、DBT
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2012-1-4 15:31 發表

巳到達範圍,short 倉離塲$$
Tsui兄今日再次捕捉到即市底, 強!
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

HELLO

回復 272# OK~ 的帖子

MOC 見PC後急升,MT SIR 勁

回復 237# OK~ 的帖子

Thanks You ok

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2012-1-4 16:05 發表
大仙#2X3#1拗落SBO
#1未拗落,明日或需要見GP,大市成交少,睇日圖是否營造一傅說中「杯柄形」?亦吻合書中所講柄位成交少得可憐,希望有茶飲

thanks ching

今日介紹一個期貨期權盈利圖, 幾好使, 不防一試
http://www.powmarket.com/option/profit_chart.php
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

回復 278# ourstation 的帖子

Thank you Win-Hing!

引用:
原帖由 jackson 於 2012-1-4 12:26 發表
KM88兄,點解會係第九日呢?
同時九日是交易日,定係包括 假日呢?
多謝解釋?
1)這是數據,冇得解釋!
  a)由月頭數是第9個交易日/之後
  b)由月尾數番前是第12日
即約月中的前半部與後半部之分

2)大戶深明此道,做成前半月通常波幅大,他們做long可食大茶飯,
   如果1日波幅大過300點,就會扯散個short扣

3)月中後通常波幅細些,大戶可食2飛!

4)除非有日是大波幅,超過300點,會扯開個咗,做成個價不合理,如昨天,
第日就會收縮番,如今天

5)我的期權數部:每月的11號前,平均是負數,12號後是正數(贏)

發新話題