發新話題

FEB 期指 期權

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-2-5 16:01 發表

成功到位·留意夜市反弹訊号!
THX.........師兄

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-2-6 10:53 發表
個人見解:如果今日出十字星,過夜裂口升機會大增。
希望講中, 係證券行老散話唔敢入貨, 聽日都唔知阿爺升定跌, 今日可能倒跌收市

引用:
原帖由 alancsl226 於 2014-2-6 14:06 發表

希望講中, 係證券行老散話唔敢入貨, 聽日都唔知阿爺升定跌, 今日可能倒跌收市
唔會倒跌收

引用:
原帖由 alancsl226 於 2014-1-29 10:58 發表
#27 2月 70蚊 put 有冇機?  睇圖好似要跌多一下咁

又係時候做3月 put

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-2-6 13:13 發表

我猜 上下歸中 是十字星,
只是日線圖還是上午
短期看升是昨日近收市前有大大注估計係sp或食胡
今朝亦見有大注sp迹象
至於點升法,裂口定一支箭就不知道

p.s. 出佐雙糧,用部分交A班學費
希望可以從市場中賺回學費
遲下 ...
學埋核心课程,賺回學費就冇难度嘞!
我都祗喺功三样:Bible, GP, V-Swing。
大家午安!

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-2-6 11:23 發表
goodmorning!
吾好意思,尋晚公司开年飲多佐,依家先起身,都合付訊号,吾再插住先OK啦!
引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-2-6 11:33 發表
代号        名称        上日持仓        存取        今日长仓        今日短仓        今日净仓        净仓        市价        盈亏        前收市价        参考兑换率        盈亏(基本货币)        合约值
HSI20000O4        恒指 2014-03 20000 PUT        -1@268.00                                        -1@268.00        236        1,600.00 HKD        276        1.0000        1,600. ...
一开机食旱餐,尋日SP三月食緊仟六。......
赢兄!以你咁嘅水凖唔使番工啦!點解仲要番啊? 譲番啲銭俾其他人赚啦!

引用:
原帖由 2014Bingo 於 2014-2-6 13:56 發表
我從前都已為學識好多技術,原來每當發現多一次就知其實知既野比未知旣更少,又明白到無理由比个户口人地就会入錢收你,要承应太天真。
以前無咁留意電視
因為很多時財演講反話,本來好亂就更加混亂
好似今日咁,電視訪問就回答:

跌過龍,技術性反彈

言下之意,有貨好止蝕畀我!
但又好似講真話咁,下午回吐

然後又提到賭股大報覆咁
引散戶去追嗎?

始終多練習才重要,逼自己找出看升看跌的理由
過後才會知是理由定藉口
檢討得失才可以突破
故無立場則沒有實際意義,的確有點強迫症

時間見證一切。出發點是好是壞自有分曉
上個月提到 #26489沽輪望升100格
結果最高相差120格
惟有耐性的人才贏到!

回復 256# sinding 的帖子

股东仔姐,分下红利姐,吾洗做既。

回復 258# uuyyuu 的帖子

果然真喺老闆!幸會!
做聖行啊?睇下有冇得交流下。

回復 257# cowbearcar 的帖子

个个出呢呃饭食都係講有目的在背后既廢話啦,一係就山板冲炮艇無料到見升话有排升見跌話未跌完,心照啦。

發新話題