發新話題

JAN 10 期指,期權

引用:
原帖由 lofu 於 2010-1-6 12:09 發表

why nervous?
Because I have put

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-1-6 12:20 發表

me too....

引用:
原帖由 wai-wai 於 6-1-2010 12:20 PM 發表

long put?
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

same...

引用:
原帖由 lofu 於 2010-1-6 12:26 發表

long put?
sorry唔係put係熊仔230.....被挾

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-1-6 12:31 發表

sorry唔係put係熊仔230.....被挾
Metoo    23500 熊仔己加注再出擊

引用:
原帖由 neighbor 於 2010-1-6 12:36 發表

看大市走勢而定.....或會see位先行止蝕.....
因感覺大漲小回....

you Today加注??........Why唔等見227-228之上再因應大市走勢而定

引用:
原帖由 neighbor 於 2010-1-6 12:36 發表

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-1-6 12:49 發表

看大市走勢而定.....或會see位先行止蝕.....
因感覺大漲小回....

you Today加注??........Why唔等見227-228之上再因應大市走勢而定
我之前覺得22500應該係高位......

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-5 14:53 發表

嗯, 因為PX & MX咗, 如果下星期一收市前至星期二開市, 期指上到22800-22850水平後回落, "震點"就能夠成立...
但距離下星期一仲有4日時間, 而日圖保力加頂宜家大約喺224水平; 所以小弟初步推斷嚟緊呢兩日會喺220-224水平反覆一下先再上228...
引用:
原帖由 OK~
2010-1-5 15:27 發表

現階段睇大大仙有機會係#2D3, 但要留意#2嚟緊會唔會再破之前1410:45嗰個高位先可以確認...
如果呢個UP-P, #2上破14嗰個高位, #2D3就唔能力成立,

各位午安!

上升力量比預期強, 今早期指未見回調繼續上揚並突破保力加頂...

大仙、細仙出現#2D3, DTR圖看大仙有機會行MCF-DN並且#1 & #2同時向下; 雖然大仙見#2D3由於MA大浪仍然上拓, 預期調整幅度有限, 期指首目標為22350水平、次目標為22200-22250水平...

留意大大仙#2D3形態破壞已不成立, 但仍然是#2X3; 由於是AMA, 預期期指如下晝調整後, 富貴狗將上試22800-22850水平...

別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

發新話題