發新話題

AUG 11 期指,期權

???

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-8-2 09:20 發表
國指上....12490.....12540
        下.....12370....12320....

宜留意上證可否守住2680--2640....
如果支持到 nei... 甘之後點 ar...???

今日個市應該大跌, 多得 5 仔交個好成績, 唔係就...
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

如果外圍股市於美國國會投票結果公布後大幅急升,期權引伸波幅將會上調

回復 234# butterflyjoan 的帖子

我我我....暈了! 有點兒唔識答.........
國指跟上證走....如守到,相對國指趺勢亦應可喘穩!
唯若港股/期指跌勢未喘(因期指開市價gap上彧落始終看dji因素)...
咁國指多少會受拖累.....

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-8-2 10:17 發表
如果外圍股市於美國國會投票結果公布後大幅急升,期權引伸波幅將會上調
Ching, 請問幾點會有結果?

22495 成左500張?

今早期指gap低開約160pt...彧只反應左昨dji由升轉跌因素
而今早內地市下跌...相信現hsf即市走勢仍未見跟.
呀仔今日跟唔跟呀爸走??未知/唔知道

個人暫用22470作期指分水位.....

回復 238# titan 的帖子

石Sir blog 話今日中午12:00?

引用:
原帖由 titan 於 2011-8-2 10:29 發表

Ching, 請問幾點會有結果?
最快今日, 最後限期係明早有結果, 結果唔好就會有恐慌性下跌,  而家睇應該機會係細

陸羽仁話 美國除了債務危機外,亦受評級可能被調低及經濟大倒退「雙鬼拍門」,唔係話提高債務上限就無事。

所以提高債務通過, 再加 qe3, 就唔同啦, 最少可捱到 2012-2013 年

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-8-2 10:49 發表
今早期指gap低開約160pt...彧只反應左昨dji由升轉跌因素
而今早內地市下跌...相信現hsf即市走勢仍未見跟.
呀仔今日跟唔跟呀爸走??未知/唔知道

個人暫用22470作期指分水位.....:smi ...
22470 接近今月大戶轉倉位, 跌左落去可做 sc, 用四度空間方法, 哈哈

發新話題