發新話題

FEB 10 期指,期權

引用:
原帖由 SUBSUB 於 2010-2-3 11:51 發表

C-Hing ~~ 加好 或 平淡...是否都係睇好後市?
理論 & 表面上冇分別, 都係睇好後市...

不過有分加碼LC同止損SC, 因為如果加碼LC有機會睇好今個月上22000水平, 至少係搏喺月中上21300-21500...
如果只係止損SC, 就有可能係等見高位Quote個好啲嘅點數再做SC
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-3 11:57 發表

不過有分加碼LC同止損SC, 因為如果加碼LC有機會睇好今個月上22000水平, 至少係搏喺月中上21300-21500...
如果只係止損SC, 就有可能係等見高位Quote個好啲嘅點數再做SC  ...
2個方法咁都係睇升喎

引用:
原帖由 joshua 於 2010-2-3 11:53 發表

both look 'up', anyway, should not be 'short', I think.
所以小弟估計係...
引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-3 11:40 發表

留意220C做咗1000張LC

引用:

如果只係止損SC, 就有可能係等見高位Quote個好啲嘅點數再做SC  ...
thx分析

引用:

謝謝 ~~ C-Hing.

MOC mcf-dn, site sin #2d3, guess may drop a little to test 20430 this morning ??
resist 20525
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-2-3 11:58 發表

2個方法咁都係睇升喎
不過唔同嘅地方係, 宜家係月頭, 就算5x點, 如果升到上21300-21500水平, 以期權的威力都可以爆到九彩, 所以走SC係正常...
但如果咁大倉都係LC, 咁大隻佬會唔會有可能睇220樓上呢

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-3 12:02 發表

不過唔同嘅地方係, 宜家係月頭, 就算5x點, 如果升到上21300-21500水平, 以期權的威力都可以爆到九彩, 所以走SC係正常...
但如果咁大倉都係LC, 咁大隻佬會唔會有可能睇220樓上呢  ...
咁MT SIR 有冇SMS

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-2-3 12:09 發表

咁MT SIR 有冇SMS
MT Sir高位目標仍然係每週走勢目標

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-2-3 12:01 發表
MOC mcf-dn, site sin #2d3, guess may drop a little to test 20430 this morning ??
resist 20525
Reach
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

發新話題