發新話題

JUNE 11 期指,期權

回復 2119# OK~ 的帖子

要多多向ok兄學習

引用:
原帖由 odinchu 於 2011-6-29 09:38 發表
lc222師兄平得快手.......
thank you odin hing!超過半年研究,亦發現到好多win 變輸嘅原因,〝忌貪〞!到預期目標就必須食糊,〝等〞就等如輸時間,時間就是〝金錢〞!但本人覺得玩期權深不可測,仍是大海中一杯水,希望以後能學習到各位ching 嘅經驗

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-29 11:54 發表

今早做兩邊, 如LC224 @ 11、LP222 @ 17, LP最高升至93點
93 - 11 - 17 = 65點利潤一套
呢兩個價唔易捉, 仲有個93點更難, 如果做,,,,最開心就係個經紀.
你都做唔倒啦!!!
證券價格可升可跌,甚至變成毫無價值。

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-6-29 12:14 發表

呢兩個價唔易捉, 仲有個93點更難, 如果做,,,,最開心就係個經紀.
你都做唔倒啦!!!
ken hing ,o.k hing 講嘅係做期權有咁大嘅獲利機會啫,唔排除有高手成功嫁
睇嚟你d官子順利落哂袋喎,恭喜恭喜

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-29 12:51 發表
ken hing ,o.k hing 講嘅係做期權有咁大嘅獲利機會啫,唔排除有高手成功嫁
好利害, 我落乜官子你都知, 幸什剛好唔駛輸, (其實官子輸好過唔輸)
Tsui 兄今月也報捷吧!!
證券價格可升可跌,甚至變成毫無價值。

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-6-29 12:14 發表

你都做唔倒啦!!!
Ken兄你好!

這只是一個例子, 如果以上午收市前平LP222, 都有56 - 28 = 28點利潤
當然, 在入市的時候, 可能LP要多付數點, 而LC則可能會少付數點, 成本相約
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

5月結算後高位約#23600開始下行浪,低見6月20日#21485,超過2000pts,如能反彈 0.382   = 見#22299,反彈0.618 =1316 = 見#22801

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-29 12:51 發表
引用:
原帖由 ken2003 於 2011-6-29 13:08 發表

好利害, 我落乜官子你都知, 幸什剛好唔駛輸, (其實官子輸好過唔輸)
Tsui 兄今月也報捷吧!!
同學們月月豐收, 當真可喜可賀

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-29 13:55 發表
5月結算後高位約#23600開始下行浪,低見6月20日#21485,超過2000pts,如能反彈 0.382   = 見#22299,反彈0.618 =1316 = 見#22801
從1hr圖看, 今早高位為一TST東目標; 從日圖看, 亦為一反彈浪之時間擴張 & 力量對稱目標
且看能否再破

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-29 14:01 發表

從1hr圖看, 今早高位為一TST東目標; 從日圖看, 亦為一反彈浪之時間擴張 & 力量對稱目標
且看能否再破  
因此,現等待一可靠訊號出現

發新話題
最近訪問的版塊