發新話題

AUG 11 期指,期權

引用:
原帖由 KM88 於 2011-8-1 16:25 發表
16:16】2011年08月01日  

【on.cc專訊】匯控(00005)公布截至2011年6月30日止中期業績,期內盈利增34.7%至89.29億美元,每股盈利0.51美元,派第二次中期股息9美仙。 ...
hk today rise 2%,
now london rise 4%

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-8-1 16:22 發表

其中5xx張是SC, 而再看228P亦見約1000張成交, 當中見5xx張成交, 似乎是LP
看來短期或回補裂口  
如聽日gap down彧高開小小之後drop.......似唔似又玩島頂....

今早9:50高位平了Friday 開的SP210.
現在below DH 已一大段距離, 準備再開, 竟然點數一樣!!

最後時段又唔係牛皮, 豈有此理, IV 好有問題
. 各位c hing 覺唔覺?
吸收別人的智慧, 化為自己的力量.    E=mc2, 聚則成形 散則成風, 股市亦然.

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-8-1 16:32 發表

如聽日gap down彧高開小小之後drop.......似唔似又玩島頂....
現時確有此可能性存在, 且看如明、後日能否回補, 如回補則形態破壞; 如見裂口下跌, 則有機會承Wai兄所言
大圖技術指標雖處高位, 但MA大浪仍然上拓, 大細圖未見同步, 短期或將反覆牛皮
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 lapetite 於 2011-8-1 16:34 發表
今早9:50高位平了Friday 開的SP210.
現在below DH 已一大段距離, 準備再開, 竟然點數一樣!!

最後時段又唔係牛皮, 豈有此理, IV 好有問題
. 各位c hing 覺唔覺?
恭喜Lapetite兄好倉獲利

以閣下觀察210P所得, 是否意味市況未必看得太淡?

引用:
原帖由 KM88 於 2011-7-29 11:04 發表
如昨日收市前估到今天會大波動,
做貼價lc226@495+lp226@500
現在都有大茶飯食!
今日相反左!
fri closing do [email=sp222@465+sc224@483]sp222@465+sc224@483[/email]
今天食大茶飯
iv學問高深莫測

否也,  但如今每日都是忽上忽落, 我只覺市底幾強咋. 睇埋今晚DJ 定d先算…
吸收別人的智慧, 化為自己的力量.    E=mc2, 聚則成形 散則成風, 股市亦然.

but FYI, 明天開始水星亦行 至 26th, 通常個市都忽忽地, just for yr reference

引用:
原帖由 lapetite 於 2011-8-1 16:57 發表
but FYI, 明天開始水星亦行 至 26th, 通常個市都忽忽地, just for yr reference
多謝Lapetite兄提示

工行又抽水?

發新話題