發新話題

JAN 10 期指,期權

如果唔回會唔會升唔到去228個位架?

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-5 15:47 發表

認同, 好多時都係因為冇signal時手痕累事...
所以唔作太多公開分析討論, 只係見倒signal自己靜靜做trade, 大隻佬睇唔倒就唔洗受鈀, 咁樣應該會賺得更多甚至附最多...
不過相對嚟講, 同學就學唔倒嘢... ...
所以炒下股仔, 分散下大隻佬既注意. 279好似想開車, 仁記之前有介紹
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-4 15:37 發表
http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=152

861就嚟上11蚊
今日高見11.32元回落, 如見大成交上破11.45元, 調整後次目標為12.8元...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK喎~ 於 5-1-2010 03:47 PM 發表

認同, 好多時都係因為冇signal時手痕累事...
所以唔作太多公開分析討論, 只係見倒signal自己靜靜做trade, 大隻佬睇唔倒就唔洗受鈀, 咁樣應該會賺得更多甚至附最多...
不過相對嚟講, 同學就學唔倒嘢... ...
Yes, trade silently.
This morning big futures oi long 22117 just close 22280.  
See you all tomorrow.
bb
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-1-5 15:52 發表
OK hing

hr chart 是次UP-PN是否巳經PX呢, 調整後仍要行到下星期二?
Middle兄可以用日圖睇, 運用MT Sir最基本量度方式係PX咗, 如果呢個UP-P出現"震點", 嚟緊下星期一收市前至星期二開市, 期指會上試22800-22850水平...
再細仔啲嘅確實時間, 要到星期五再度

引用:
原帖由 lofu 於 2010-1-5 15:57 發表

Yes, trade silently.
This morning big futures oi long 22117 just close 22280.  
See you all tomorrow.
bb
Lofu兄應該已經有一套唔錯嘅出入市系統, 恭喜恭喜
只要有一套好嘅入市系統, 日日都係做trade好日子
聽日見

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-1-5 15:52 發表

所以炒下股仔, 分散下大隻佬既注意. 279好似想開車, 仁記之前有介紹
初步齋睇日、周圖都順排...
應該只能搏反彈食一浸

引用:
原帖由 OK喎~ 於 5-1-2010 04:00 PM 發表

聽日見
At start of mth, time val of options not shrink too much, not flavor for day trade opt.  More safe to short fry after mid month
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-5 16:00 發表

聽日見
thx ok hing and other c-hings 一路睇市 一路比advice 我地

今晚我會上MT堂 有無其他c hing 都係?

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-5 16:02 發表

初步齋睇日、周圖都順排...
應該只能搏反彈食一浸
夠囉 XD
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

發新話題