發新話題

SEP 11 期指,期權

引用:
原帖由 paaq 於 2011-9-27 16:29 發表
d牛仔熊仔死曬,  新證未出得設, 輪商無野對沖期指,被人夾或被人插都要現兜兜死跟,好易會出事  
今日反彈成交未見配合
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 paaq 於 2011-9-27 16:04 發表
即月180C + 182C 仲大過 OI ...
180C 至 186C 都係 ,  高頻交易 x N N N 次
吸收別人的智慧, 化為自己的力量.    E=mc2, 聚則成形 散則成風, 股市亦然.

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-27 16:30 發表
我真鈍,仍未熟習,摸清option IV變化奧妙.
you are ....

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-27 16:27 發表

黃金低位反彈130美元  
gold~1680有阻力 ,如突破到試去1720-1750
ok hing昨日低位有冇買金呢?

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-27 16:40 發表

gold~1680有阻力 ,如突破到試去1720-1750
ok hing昨日低位有冇買金呢?
沒有, 小弟只LC

回復 1929# mon128888 的帖子

想了好耐才記她是....呀嬌.
我喜歡呀sa多D

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-27 16:30 發表
我真鈍,仍未熟習,摸清option IV變化奧妙.
真係唔係咁難,用幾個月都應該睇到IV操作。

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-27 16:44 發表

沒有, 小弟只LC  
OK 兄,請問你係唔係每日都有做LC,平均一日幾次?

引用:
原帖由 wwai 於 2011-9-27 17:12 發表

OK 兄,請問你係唔係每日都有做LC,平均一日幾次?
Wwai兄你好!

由於IV & 時間值損耗的影響下, 只有在確認訊號同步的情況下, 才會做LC/LP
還要考慮Long的位置 & 哪個月份比較合適, 就以昨日為例, 由於9月將近結算, 如果預期並非短期內或結算前見目標, 可選擇Long下月

有關如何運用期權入市, 太極期權心法內MT Sir將會詳盡講解

thank you ching

發新話題