發新話題

SEP 11 期指,期權

回復 1889# OK~ 的帖子

會唔會係個大形扣???
如果 208 & 220 係 SC,會唔會合大戶口味 ?? 咁少$$
如果 SC 198,LC 208 ,有少少睇頭,但唔知 220 係乜? 不過 SC198 得 3.3K張 如少張數..........
唔知攪乜??
不過點都好,好似 ok 兄講,應該 12 月有機會到 198 ,可以做野.............

米扮18000有壓力.....

引用:
原帖由 wil 於 2011-9-27 15:28 發表
回復 1889# OK~ 的帖子會唔會係個大形扣???
如果 208 & 220 係 SC,會唔會合大戶口味 ?? 咁少$$
如果 SC 198,LC 208 ,有少少睇頭,但唔知 220 係乜? 不過 SC198 得 3.3K張 如少張數..........
唔知攪乜??
不過點都好,好似 ok 兄講,應該 12 月有機會到 198 ,可以做野.............
純粹計數, 以小弟之前的猜測
假設198LC @ 388點 x 3000張 x 50點 = $58,200,000
208SC @ 180點 x 10000張 x50點 = $90,000,000
220SC @ 65點 x 6500張 x 50點 = $21,125,000

如扣除198LC的成交, 尚可收取$52,xxx,xxx SC所帶來的利潤, 只要12月結算不高於208水平
再提醒一次, 以上只屬猜測, 不能作準
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 mon128888 於 2011-9-26 15:21 發表

來到18000 最好
到了!

但其實好怪架,26同23號 22000 同20800 oi 都出現過好大變動下

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-27 15:34 發表
米扮18000有壓力.....
抹一汗
阻力上移至1)18060-18100....

引用:
原帖由 mon128888 於 2011-9-26 15:21 發表

來到18000 最好
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

歐洲升緊,
睇好聽日
我知我改左個男仔名~=3=

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-27 15:46 發表

抹一汗
阻力上移至1)18060-18100....
好芧呀!hsi到,set左hsf差少少,

回復 1905# wai-wai 的帖子

仲有機會
我知我改左個男仔名~=3=

發新話題