發新話題

DEC 09 期指,期權

morning all c hing

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-2 11:08 AM 發表

似乎係有人辭官歸故里, 有人連夜趕科場...
SP多過LP
Call 220 has oi 5372 contracts and premium last 840, Long?

小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 lofu 於 2009-12-2 11:13 發表

Call 220 has oi 5372 contracts and premium last 840, Long?
10月中開始已經有大成交, 如果睇Long嘅位置大約喺9xx點, 打和都要上230; 而大成交SC亦喺9xx點做, 即係齋睇220C倉, 如果大隻佬唔想蝕呢個位, 得兩個可能, 一係月中先夾上227食LC, 一係喺229-230結算...

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-2 11:24 AM 發表

10月中開始已經有大成交, 如果睇Long嘅位置大約喺9xx點, 打和都要上230; 而大成交SC亦喺9xx點做, 即係齋睇220C倉, 如果大隻佬唔想蝕呢個位, 得兩個可能, 一係月中先夾上227食LC, 一係喺229-230結算... ...
thank you
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

三支蚊香?!

引用:
原帖由 floydhk 於 2009-12-2 11:09 發表

佢地應該著定護脾裝備...先至拮, 咁先做到個個effect比大家睇, 又冇咁傷..
如結算日行得太近大户旁,隨時拮死大家, 牛仔死得慘, 牛仔发行商偷笑呢

亞爺回返d喎....

條t-back 著左一半咁濟..

210p 大成交, 唔似係 short 喎?

引用:
原帖由 imlululo 於 2009-12-2 15:04 發表
210p 大成交, 唔似係 short 喎?
why cannot be short?

發新話題