發新話題

SEP 11 期指,期權

唔沽住...港大市&歐洲市反應晒昨晚DJI升幅未呢

180-181附近有d阻力..........
而上面較大阻力約18400&18770

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-26 14:21 發表

各位午安!

上週五(9月23日)期指下破日圖TST西目標約17480-17500水平, 低見17373點反彈; 下午上試反彈首目標17840-17850水平, 高見17828點回落

今日(9月26日)期指繼續下跌, 下破力量擴張目標約17200-17220水平, 低見17074點

以下內容需要回復才能看到

從日線圖看, 今日低見為一下跌浪之力量對稱目標約17050水平、日圖Mr. Gann主要支持現約17000水平; 大大仙 & 30min始見#2D3, 如能穩守17000水平, 期指或反覆回試反彈首目標約17850-17870水平

留意Bible & TST東訊號
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-26 14:36 發表

從日圖看明日有一低位, Mr. Gann將稍向下移, 未知期指會否稍破17000水平再上破金鐘
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-26 14:52 發表

期指即日下試日圖Mr. Ganna支持17000水平, 14:41 期指 @ 16996點
各位午安!

昨日(9月26日)期指下試並稍破日線圖Mr. Gann支持約17000水平, 低見16996點大幅反彈, 今日裂口高開並上破反彈力量縮減首目標約17850-17870水平, 高見17980點

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

週四~埸內結算,週五~埸外結算

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-27 14:26 發表

各位午安!

昨日(9月26日)期指下試並稍破日線圖Mr. Gann支持約17000水平, 低見16996點大幅反彈, 今日裂口高開並上破反彈力量縮減首目標約17850-17870水平, 高見17980點

**** 本內容被作者隱藏 ***** ...
Thanks Ok  hing

回復 1878# OK~ 的帖子

thanks

thx

引用:
原帖由 kenneth8086 於 2011-9-26 18:06 發表
OK ching, "訊號準確"指邊樣呢? 我依家上到DTR,精髓OR至好用係邊種訊號呢?指教指教...
Kenneth8086兄你好!

要數哪個訊號比較好用是很困難的, 因每個訊號都有其重要作用, 正如MT Sir所說, 都是一種力量

以WPT為基礎, 加上各個課程的重要訊號, 只要在同一高/低位出現的訊號越多, 就能更確認是否見頂/底
閣下上完核心課程, 就會明白箇中"力量同步"的重要性

thanks OK 兄,咁今日有無機會做以少博大
今日期指大單非常多.............
仲有 12 月的 198 同208 有成 3K , 10K 張成交...........真係唔知做乜??? (LC or SC)
睇漏.........220 有 6K 張
大戶想玩 d 乜??

Thanks OK c hing!!

引用:
原帖由 happyhappy 於 2011-9-27 00:36 發表
多謝你的回覆,我還以為沒有人會回答我的silly 問題,我已報了實戰班但還未上堂,所以access 唔到實戰區。

P.S.  我不是"兄"
原來是師姐, 不好意思

實戰班的技術的確好用, 而且上完實戰班後, 亦可在實戰班專區內, 跟各位師兄師姐一同詳細研究訊號 & 重溫訊號的用途, 因此小弟認為實戰班是必修課程

發新話題