發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2015-4-9 17:52 發表

tks ching... 去到 E 個位會有回調瓜... 會不會係 3 浪頂...???
浪1上升14379點,浪3非最短相等浪1的話,目標30500。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-4-9 17:23 發表
投機生意係好難控制情緒,升到咁高再追入風險係存在,但估頂去造淡風險會更高,今日各位師兄可以睇番太陽,好清楚見到#2GP,呢組浪動力積聚太耐,睇番歷史,一日升一千幾百點其實係等閒事,呢兩日成交創歷史以來新高,相信未來時間突破 ...
“各位師兄可以睇番太陽,好清楚見到#2GP,”唔喺睇唔到,而喺幾时开車,幾时快車,幾时慢車,幾时开倉唔使俾人吃时间值,做得精凖啲
引用:
原帖由 sinding 於 2015-2-10 10:47 發表
吼太陽井易D,唔知有冇機會呢?
大家早晨!
引用:
原帖由 sinding 於 2015-2-23 14:49 發表
太陽井易D咗,恒指破到位跟小注
就算琴日都喺牛到较後的时间才开車
望goldwater師兄分享下经验心得!先谢過!

引用:
原帖由 sinding 於 2015-4-9 19:01 發表

“各位師兄可以睇番太陽,好清楚見到#2GP,”唔喺睇唔到,而喺幾时开車,幾时快車,幾时慢車,幾时开倉唔使俾人吃时间值,做得精凖啲

就算琴日都喺牛到较後的时间才开車
望goldwater師兄分享下经验心得!先谢過! ...
贏兄,首先你再留意番太陽,2015年2月23日前已向下#2D3,正在運行DCC,其後出現較大跌幅,所以你係睇錯咗。在實戰區內我已指出大富向下GP,車兄都捉到啦!

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-4-9 18:14 發表
浪1上升14379點,浪3非最短相等浪1的話,目標30500。
Tks ching...

回復 186# goldwater 的帖子

Thank you Win-Hing!

引用:
原帖由 sinding 於 2015-4-9 20:03 發表
Thank you Win-Hing!
唔好客氣,好多時候訊號係容易判斷錯,早前我有個3沖底幅圖揾唔番出嚟,可以睇到兩次三沖底的力量,另外時間是金錢,早前受過教訓,捉到最低位未必代表long 得最平,同大戶一樣,分段買入,分段沽出

回復 189# goldwater 的帖子

香港金管局向金融系统注入资金以防港元汇率突破联系汇率区间。
http://finance.sina.com.cn/stock ... /204421920837.shtml

一向做期權多, 好少炒期指, 24歲仔要保留本錢捕捉機會。
今日收市前買一張細期, 晚上放了, 不敢渣過夜

回復 1# OK~ 的帖子

thank for your share !!!

原來仲有熊證,以為死晒,呢隻30028回收!
30030 GoGoGo.

不過,突破到 28400至講。

發新話題