發新話題

JAN 11 期指,期權

回復 97# OK~ 的帖子

Thanks OK cHing

THX------------------------------------------

回復 163# ng117 的帖子

sp 今朝應該係贏緊,點解要救倉?

引用:
原帖由 Jinpa 於 2011-1-3 12:19 發表

祝各位2011年買賣自在,順勢應心!

現在大小圖眾兄弟齊心向上,大大仙雖有成頂之勢,但上升之勢尤在。

另外日圖明天乃一時間對稱力量之高位,加上以上一個工作天資料計,於23600收回價有6.13億份街貨。

:smile_ ...
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 11:24 發表

但需留意MOC & 細仙見#2X3, 大市或反覆上落, 待出現相位同步向上再BOD..
因此小弟亦認為待相位同步向上再BOD
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 ng117 於 2011-1-3 12:56 發表
我現在sp24200係星期五做
今朝唔識救倉
新手第一次玩SP
現在應離場好定LC好
NG117兄你好!
閣下是否做了SC24200呢 ?

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 14:24 發表

NG117兄你好!
閣下是否做了SC24200呢 ?
yes寫錯
下午想平止蝕

引用:
原帖由 warrenwang 於 2011-1-3 14:12 發表
sp 今朝應該係贏緊,點解要救倉?
sorry寫錯係sc24200

回復 97# OK~ 的帖子

thank you!

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 11:24 發表
但需留意MOC & 細仙見#2X3, 大市或反覆上落, 待出現相位同步向上再BOD..
大仙見#2X3後, #1正要CLM, 留意DCC出現..

引用:
原帖由 基哥 於 2011-1-3 13:02 發表

Canido兄, 如果唔係預期上升, 跌返轉頭, 那你買左果張236call不是要輸錢嗎?......如果係跌, 你又會點做呢?
基哥,首先我就是從指標上就是預期距會升,所以我先考慮去救SC25000,因為我當時侯系走吾到(細期)。同埋,我系刻意去學救倉(追月),所以我遇左輸(263點)。

從技術上,我自己配合課程架內容,同對過去架走勢做左一定量架統計(尤其2007嚴重低開),發現DTR + Bible架某D內容架結合,可以幫到我去管理我架所有Short Position。而且,依個信號可以支持指數有1或者2個INT架單邊走勢。所以我一定要選擇貼價Option去追月。只要指數有300點架走勢,追月同SC都已經可以同時超額完全本月架收息任務!我起三日前,發現有信號,所以我一定要相信自己架同時都要相信信號。今日早上一度虧損有1250元,心灰意冷架時候,又穩吾到平倉架理由。之後指數就急速向上啦。到了我架止賺位,我就一定要按紀律Action。

發新話題