發新話題

DEC 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-12-9 09:48 發表
原來港交所雞佐成個分析部
阿頭都做佐22年!
看來部電腦升級到連 分析部D勁人都KO晒
才會斬晒唔要
我話呢屆政府宣佈以後唔使做分柝嘞,人為操作揾人數飛巳經夠。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2015-12-9 09:50 發表
215 附近有個裂口, 點都要試, 全日圖同即市圖雖係兩個世界, 但應用方面我就將兩個分開用, 好有效的
之前GP對應的X、A、D位係日間出現
所以預測目標日期可以好準
依家用好多夜期做起位
時間上無意思,夜期成交少
推早推遲都得
變佐就算計佐都唔準

本來大富兩日出佐小形負GP
照計時間該是尋晚19:57完
卻推後佐

今明兩日會有個短期底, 但反彈應該唔會太高, 能夠去番裂口已算好, 下週議息後再插先見底

日夜期互相支配,我同意今日午後有低位出現。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

暫大仙继昨出关後,做了3个底,睇有無7浪轉势

睇番歷史其實好「老土」:
08年海嘯,半月首次摸完BB中線後,要12支棍才能升得穿!其間還要創了新低。
11年次按,亦要11支棍才能上BB上半牛區。
今次已經過了8支棍未能上BB中線!但時間上已過佐一半。

你睇埋太陰clm底,仲老土,对埋08年,考起

引用:
原帖由 klm 於 2015-12-9 11:53 發表
你睇埋太陰clm底,仲老土,对埋08年,考起
我覺得太陰WQ有偏差,經濟通及AASTOCKS見都未到CLM,大家留意吓。

回復 171# klm 的帖子

大家其實係咪應該諗番我地上堂時, MT sir 講的重點, 首要望 A, 轉勢望 B, 操作望 C 呢...

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2015-12-9 12:06 發表
大家其實係咪應該諗番我地上堂時, MT sir 講的重點, 首要望 A, 轉勢望 B, 操作望 C 呢...
個人認為最重要先確認X先,而家V仔有咁嘅條件,未來時間有可能急插。

發新話題