發新話題

AUG 11 期指,期權

引用:
原帖由 鎖喉扣 於 2011-8-23 19:13 發表
阿sir在每週講:
過去一週的反彈,以依氏波浪理論分析是浪(3)-2,週三開始的下跌為中浪(3)-3,其特性亦會是急跌,支持在18,400及17,200水平,其中17,500亦可能會有支持。

但各位師兄依然睇升,聽日揭曉答案 ...
你好呀~~~MR.鎖,見你post 嘅話題真係好開心....攪笑!真係可以幫各位減減壓
或者你又點睇後市走勢呢?講嚟開心吓呢

各位師兄,我未理解晒所學所以未敢做,減壓係比輸緊錢既人先有用,唔通你輸緊扮贏緊 講下笑
阿sir次次都係講一週,好多次都話Bingo,只係唔明點解今次又你地話阿sir唔係講一週市況姐,純粹好奇

憧 憬 伯 南 克 周 五 講 話   港 股 升 近 400 點

港 股 跟 隨 外 圍 上 升 近 400 點 , 恒 生 指 數 收 市 報 19875 點 。
聯 儲 局 主 席 伯 南 克 將 於 周 五 發 表 講 話 , 可 能 提 及 第 三 輪 量 化 寬 鬆 措 施 , 促 使 金 融 市 場 反 彈 。
http://rthk.hk/rthk/news/clocal/news.htm?clocal&20110823&55&779214

我估好似2/8一樣,無論好/壞,公佈後即死!

回復 1532# 鎖喉扣 的帖子

MR.鎖,今日心情好同你吹多兩句,我有話比你聽贏定輸咩?乜嘢叫做扮?
睇你行路都唔識點轉彎,但又無義務教你點行路喎,所以咪覺得好笑,
講到BINGO咁深你梗係唔明啦,小心d睇路呀,唔好跌親吓~~~~

回復 1534# tsuikinman 的帖子

tsui C hing 好嘢!! 我一直都好留心咁聽取及學習你呀, OK & wai wai C hing 的心得, 真係獲益良多呢. 在此多謝各位身師兄的分享!!

引用:
阿sir在每週講:
過去一週的反彈,以依氏波浪理論分析是浪(3)-2,週三開始的下跌為中浪(3)-3,其特性亦會是急跌,支持在18,400及17,200水平,其中17,500亦可能會有支持。

鎖喉扣兄, 你再睇清楚 d, 呢段係講上星期, 上星期二行完 (3)-2 浪, 上星期三開始隨時會行 (3)-3 下跌浪咁解, (3)-3 下跌浪係會急跌, 如有問題歡迎隨時發問
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
阿sir在每週講:
週三開始的下跌為中浪(3)-3  ...................週三 ????
See  技術分析 (15-08-2011)下週將會有浪(3)-3的下跌,支持在17,500左右,浪(3)-5可能會下跌至16,500水平

& 技術分析 (22-08-2011)週三開始的下跌為中浪(3)-3,其特性亦會是急跌支持在18,40017,200水平

KM兄好你!

小弟都有留意8月大倉位,
奇怪的是210 put大倉位由月頭急跌至今好像仍不見大變動,
而call大倉則由204取代240,
請教KM兄睇法
引用:
原帖由 KM88 於 2011-8-23 17:48 發表

現在8月期權call大倉位是204

2012...
美國東岸周二發生5.9級地震,華盛頓市中心建築物受到震撼,遠至紐約也有震感,國防部和國會大樓立即採取疏散行動。

回復 1535# connielcc1678 的帖子

HI!Connie 師妹(男嘅叫師兄,女嘅稱呼做師妹,對方會開心d )多謝支持,其實用咗萬幾蚊去上堂,話多唔多,話少咩,對一個最低工資嘅打工仔,都要接近兩個月嘅人工啦!因為對老師所教一直都係抱住懷疑心態,所以一邊上堂一邊喺度up,用所學到嘅技術,嚟推測大市,除可比自己知道有無學錯嘢之外,仲想多d人知道MT.s 課程究竟有無呃人!本人於早前已証實課程並無呃人之外,還証實MT SIR 係一名偉大嘅發名家,係一名偉大嘅教學者,因此喺度向恩師致敬
完成核心課程後還有〝實戰班課程〞,重讀者仲可以優惠價$800-大元重讀,而每次課程除可學到實戰技術之餘,還能學到MT ,s一d 改良嘅新技術或發現,就好似剛完成嘅課程所學嘅〝射子午〞,必定令你噗為觀止,所以,MT SIR 將自己一生硑究心血完完本本傳授於我們,偉大嘅發明家&教學者實屬當之無塊!THANK YOU SIR

發新話題