發新話題

DEC 11 期指,期權

回復 1458# OK~ 的帖子

沉底是註定, 只是如果睇埋前一浸, 暫時睇呢支錘頭, 要小心

莫非呀爺要早出好消息托托市,
唯指數需快速上回/突破182上方企穩.......
方有chance轉好

暫當反彈看.......
有憂是上週的五翻版~~
"看好看淡隨勢而轉"

回復 1458# OK~ 的帖子

ok ching, 如果我用前一浸的時間看, 是否明後兩日有機到底呢 ?

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2011-12-19 14:58 發表
沉底是註定, 只是如果睇埋前一浸, 暫時睇呢支錘頭, 要小心
引用:
原帖由 CB900 於 2011-12-19 13:54 發表

大時代RP + #1 PC, #2D3, ready to go upphase !
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-12-16 09:19 發表
各位早晨!

星期三(12月14日)
期指下試18250水平, 收市前低見18250點; 昨日(12月15日)期指裂口下跌, 低見17853點反彈

**** 本內容被作者隱藏 *****
http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4332&extra=&authorid=5&page=8

剛才CB900兄於實戰班留意大時代見RP、#1PC & #2D3
如30min M回落能形成DBT同步向上, 這次反彈或有機會再試上週五(12月16日)預測反彈首目標 & 上行目標
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-12-19 14:58 發表
莫非呀爺要早出好消息托托市,
唯指數需快速上回/突破182上方企穩.......
方有chance轉好

暫當反彈看.......
有憂是上週的五翻版~~
短線再上.....18100-18230有阻力
If 大戶用gap up break 18230........難估,無乎了!
"看好看淡隨勢而轉"

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-12-19 14:16 發表

希望Fatpat兄上週撈到平貨  
Drop very fast and sudden.  Only 53 now.

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2011-12-19 15:02 發表
ok ching, 如果我用前一浸的時間看, 是否明後兩日有機到底呢 ?
若以前一浸看, 今日 & 上週五底位是一時間縮減目標, 至於時間詳情, 請移玉步至"實戰班專區"研討

回復 1465# OK~ 的帖子

ok ching, 謝謝, 恕不能移玉步至專區, 因未夠班....等我生齊兩隻腳, 我就會移過去...

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2011-12-19 15:21 發表
ok ching, 謝謝, 恕不能移玉步至專區, 因未夠班....等我生齊兩隻腳, 我就會移過去...
如Edward兄完成實戰班後, 可到197頁的#1966帖回看有關時間的內容

回復 1467# OK~ 的帖子

謝, 希望能盡快成為實戰班一份子...期待...

發新話題