發新話題

MAR 10 期指,期權

回復 1370# tika 的帖子

tika 兄
我已經short 左張 19000 put, 諗往再 SP 多張 19000 等收錢, LC 搏反彈.

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-25 16:03 發表

如果下跌時間未有縮減或擴張, 小弟預計下星期一見20250水平...
208水平的確幾吸引, 但未見沽貨訊號, 如果Mon兄想搏或者可以小注, 小弟唔建議做太多... ...
不 成.....明日續....

回復 1373# OK~ 的帖子

Thanks OK Hing,
我諗往聽日平平地 LC 21000 (Mar)  即日鮮, 費事蝕時間值.  至於 SP19000, 我會加 LP18000 做扣. 如果跌穿 19000, 就入現貨.

我都想開sp194博佢彈一彈再走. 嘻嘻

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-3-25 15:09 發表

我睇今日上20800, 明日20194, 同您一樣博 LC
好彩上唔到208 買唔到PUT.........

DJ+100 @ 23:30PMHKT

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-3-25 23:57 發表

好彩上唔到208 買唔到PUT.........

DJ+100 @ 23:30PMHKT
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-25 16:03 發表

如果下跌時間未有縮減或擴張, 小弟預計下星期一見20250水平...
208水平的確幾吸引, 但未見沽貨訊號, 如果Mon兄想搏或者可以小注, 小弟唔建議做太多...
因為未見沽貨訊號, 所以就算Mon兄要做, 小弟都唔建議做太多
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

美股大好形勢, 衰收尾?
今日會不會試下 204~205 區呢?

good morning all!
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

morning all

Good morning all

發新話題