發新話題

SEP 11 期指,期權

zzzzzzz裂口後又牛皮一個上午...........

回啦回啦

看外圍~~
上證2610見阻力,標普1230有阻力
道指11750-11800亦見阻力.......

呢兩個月嘅上行高位約#22000-23000,但應該無乜人信,如果唔係,D大莊點樣食熊掌呀!

[上證2610見阻力,標普1230有阻力
道指11750-11800亦見阻力....... [/quote]

Wai Wai

見你以前玩即市期指多,最近練習期權後,覺得邊樣好玩和容易呢?

看今日形勢, 夢想價都以經超額完成, 如果呢個係反彈亦都差唔多告一段落, 所以關鍵就係今明兩天

從四度圖看, 暫推測係好倉, 但要看多兩日會否轉變

以上兩種睇法有所衝突, 我唔係進取形, 所以都係靜觀其變, 等多兩日再決定今個月點做

可能入少少細 put 睇門口 (以小博大), 如果反彈完成而行 c-5 浪, 呢 d 細 put 可變大 put, 唔行就當輸曬
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

回復 139# Gold9999 的帖子

各有各好處.......
期指較熟+公平,......(較喜歡),唯需考慮個人承受風險+壓力,
(新手唔建議玩,)  
option~因我現初只學/玩lc彧lp(末敢玩sc/sp)
若預到未能太肯定後市時,期權可減低看錯邊損失風險,
亦可以少博大回報.

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-9-1 11:58 發表
看今日形勢, 夢想價都以經超額完成, 如果呢個係反彈亦都差唔多告一段落, 所以關鍵就係今明兩天

從四度圖看, 暫推測係好倉, 但要看多兩日會否轉變

以上兩種睇法有所衝突, 我唔係進取形, 所以都係靜觀其變, 等多兩日 ...
十分agree~~~
似想單日轉勢?現等睇埋下午市

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-1 10:35 發表
若hsf現未可再上穿20860.....大市仍有回吐壓力,target約在20720-20680
相反大市如企穩20860之上,好友下一試上21050和21400........
Wai wai hing Bingo !!!

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-1 12:08 發表

十分agree~~~
似想單日轉勢?現等睇埋下午市
如果單向轉日可能插得好快~!!

發新話題