發新話題

MAR 10 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-25 15:51 發表

就今日oi睇, 小弟唔敢斷言 下限向上移, 不過即月210樓上嘅CALL & 204樓下嘅PUT今日都有唔少oi, 範圍似乎續步收窄...
Lofu兄話齋, 下星期一可能更會有啟示 ...
似做以小博大機會大唔大?  我排緊202@20

[quote]原帖由 mon128888 於 2010-3-25 15:52 發表

咁袋錢法晚晚唔同女友都唔難

唔得..小弟鐘意錢多過女人...

1MIN圖行緊上子午喎...會唔會聽日高開左先落呀??

引用:
原帖由 tika 於 2010-3-25 15:56 發表
[quote]原帖由 mon128888 於 2010-3-25 15:52 發表

咁袋錢法晚晚唔同女友都唔難

唔得..小弟鐘意錢多過女人... ...
小弟鐘意 美人魚和 水($),   人生得此(魚水)之歡,  樂也

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-3-25 15:55 發表

似做以小博大機會大唔大?  我排緊202@20
如果下跌時間未有縮減或擴張, 小弟預計下星期一見20250水平...
208水平的確幾吸引, 但未見沽貨訊號, 如果Mon兄想搏或者可以小注, 小弟唔建議做太多...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-25 14:52 發表

Thanks Lofu兄
小弟都等緊或者下星期一如果落到20250水平再搏LC  
OK Hing,
星期一如果落到20250, 做齊 SP19000 (Apr) and LC21000 (Mar) .....

引用:
原帖由 e32168 於 2010-3-25 16:06 發表

OK Hing,
星期一如果落到20250, 做齊 SP19000 (Apr) and LC21000 (Mar) .....
點解會LC21000??

引用:
原帖由 ken2003 於 25-3-2010 03:30 PM 發表

所以我都奇怪, 呢度邊個仲渣好倉
Long Call 206 oi 2:57p 266x5 ci 4:10p 286x5

very minor profit + boring

Today premium range move not much.

小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

如沒有意外, 應在205-210 settle

引用:
原帖由 e32168 於 2010-3-25 16:06 發表

OK Hing,
星期二結算, 如果搏210C太遠, 如果星期一期指真係落到20250水平, 就算期結上返206樓上都未必有肉食...
至於SP, 小弟就唔建議做太貼 & 太早開SP; 如果4月行trend, 190隨時到站...

點做小弟唔敢畀太多意見, 希望e兄或者可以從小弟嘅分析中搵出更好嘅策略
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

發新話題