發新話題

DEC 09 期指,期權

嗯, 感恩結識到ok hing , trend hing 同各位師兄既無私~

引用:
原帖由 kennybat 於 2009-12-18 16:08 發表
OK兄打咁多字..辛苦哂
希望小弟喺MT Sir身上學倒嘅嘢幫倒大家
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 yokito530 於 2009-12-18 16:13 發表

想問OK兄咁WINQUOTE有冇股票期權架?
有, 可以入代號睇, 亦可以按Winquote嘅望遠鏡icon, 喺市場嗰欄搵香港期貨, 再喺分類搵股票期權, 下面就會一齊香港嘅股票期權&代號...
只要double click想揀選嘅股票期權就ok

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-18 16:14 發表

希望小弟喺MT Sir身上學倒嘅嘢幫倒大家
明顯喺你身上學到俾佢多好多啦 ...

謝謝OK兄整天的市況分析和打字回應!

引用:
原帖由 paaq 於 2009-12-18 16:31 發表

1陣呀SIR 嬲左你就C

引用:
原帖由 paaq 於 2009-12-18 16:31 發表

其實小弟寫上嚟討論區嘅分析同訊號, 都係MT Sir傳授...
只係因為MT Sir身份同埋証監規管嘅關係, 所以唔方便喺討論區為大家分析走勢...
加上MT Sir除咗喺中心教書同買賣之外, 宜家新網站百廢待舉, 好多技術上 & 課程方向上嘅問題都要處理...
因此相對只係專注研究訊號 & 買賣, 得簡嘅小弟嚟講, 會比較方便上嚟同大家一齊研究、分析

如果講到功力, 小弟自知經驗仲未夠火候...
要做到好似MT Sir咁宏觀睇大趨勢, 能夠分析07年10月尾見32000頂後, 預測會喺08年1月尾跌到落21500水平會有大幅反彈; 再由08年4月尾預測見26000頂, 之後一路跌至08年10月尾見11000底... 相信小弟仲需要一段時間鑽研

引用:
原帖由 ICICIC 於 2009-12-18 16:45 發表

1陣呀SIR 嬲左你就C
阿Sir醒水, 應該知道Paaq兄只係講笑

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-18 16:19 發表

有, 可以入代號睇, 亦可以按Winquote嘅望遠鏡icon, 喺市場嗰欄搵香港期貨, 再喺分類搵股票期權, 下面就會一齊香港嘅股票期權&代號...
只要double click想揀選嘅股票期權就ok ...
非常多謝OK兄的無私分享及詳盡說明.  有幸在此論壇認識你, 真是我們的福氣呀.

講真,上堂學野,同網站戰友經驗分享,完全係兩套唔同模式。
阿sir教你睇圖教你分析,學有所成後縱橫股海,無往而不利
而OK/Trend兄每日不辭勞苦詳盡講解,指出預測背後的原因及提示陷阱,其專注程度,實令大家更多分享更投入,亦令我獲益不少(就算唔係日日落場)

始終都係,先求知,再投資

發新話題