發新話題

DEC 09 期指,期權

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-18 15:02 發表

MT Sir教過我哋, 當大圖例如日線圖睇唔倒或者唔確定有訊號出嘅時候, 就要用細圖如小時/15min圖睇有冇見頂/底訊號...
而小弟喺上晝收市前所分析嘅, 只係MT Sir兩種量度法所度倒嘅目標位置, 而唔係Bible & GP訊號,  ...
OK!thanks! Really need to retake the course......

謝謝OK兄分享!

亞爺又低收..

206P 密密造...

引用:
原帖由 khsokenneth 於 2009-12-18 15:11 發表

OK!thanks! Really need to retake the course......
雖然只係需要兩個月嘅時間, 就學完晒整個課程; 但要純熟運用課程所學, 就要靠不斷練習、細心觀察, 從實戰中吸收經驗, 先可以對各種力量睇得更透徹...

小弟成日引用MT Sir嘅說法, "大細圖要互相配合, 先會更準確"; 其實上堂 & 做買賣, 都一樣要互相配合, 空有理論而缺乏可以令自己感受深刻嘅實戰經驗, 得著必然少...
而配合運用課堂上所學倒嘅技巧, 切切實實咁進行買賣, 學以致用, 得著必然多

開始可以細細哋做, 到睇訊號配合嘅技巧提升, 再慢慢加碼都唔遲
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

跌唔落tim
不過21200好大阻力咁..4次都彈唔上

因為頭先回覆講唔切, 各位上完Bible & GP嘅同學可以睇返...
15:02出現#2D, 當出現#2D時, 大家喺DTR圖喺頂散網, 就會好清楚見倒15:02持槍拗上插穿, #1、#2接近同步拗上, 配合MCF-UP, 所以就算大仙#1仲落緊去CL, 期指都有力由21062彈到上去21220水平
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-18 15:02 發表

MT Sir教過我哋, 當大圖例如日線圖睇唔倒或者唔確定有訊號出嘅時候, 就要用細圖如小時/15min圖睇有冇見頂/底訊號...
而小弟喺上晝收市前所分析嘅, 只係MT Sir兩種量度法所度倒嘅目標位置, 而唔係Bible & GP訊號,  ...
請教一下師兄, 睇即市圖用邊個軟件或幫襯邊個網站 (如aastocks, 財華網) 的較好?

有無d係同時睇到現貨同期指? 收費會唔會好貴?

thanks!!!

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-18 15:35 發表
因為頭先回覆講唔切, 各位上完Bible & GP嘅同學可以睇返...
15:02出現#2D, 當出現#2D時, 大家喺DTR圖喺頂散網, 就會好清楚見倒15:02持槍拗上插穿, #1、#2接近同步拗上, 配合MCF-UP, 所以就算大仙#1仲落緊去CL, 期指 ...
睇得準短炒都幾禾味喎...

回復 1236# OK喎~ 的帖子

OK兄, 你指的是1分鐘圖嗎?

發新話題