發新話題

JUL 10 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-7-22 15:44 發表
大仙見掟界外球, 或回試20500水平..  
球證唔吹?

引用:
原帖由 leonjacky 於 2010-7-22 16:03 發表

球證唔吹?
而家吹緊啦...

引用:
原帖由 hftsang 於 2010-7-22 15:38 發表

平心而論, 我覺得在這些窄幅波動市當中, 測中市是很困難的, 測唔中亦好正常, 因市場沒有可能天天都有大趨勢, 有時我地講爆, 可以都係得100-200點, 你話有好多肉食咩, 未必係, 但錯左點呢, 你擺左止蝕又唔會輸入肉, 問題是你玩上落做得太多去左澳門大三巴, 一巴兩巴三巴, 就會肉赤了.

我們要明白不是每一刻都有注落, 我今日全日玩facebook.
當然, 小弟認同Tsang兄測中市是一件很困難的事, 測中可以止賺, 測錯了亦要嚴守入市前的止損紀律..
正如Tsang兄所講, 再多的本錢, 如果不能嚴守止損, 或胡亂入市, 亦只會傷痕累累地走出股場..
所以小弟除了聽取分析外, 一向都會自己再深入分析, 所謂三思而後行, 不入市沒有損失, 不能細心分析而入市則可會賠上身家, 所以小弟跟Tsang兄一樣, 並非每次都做..
而既然學了一身好武功, 何不好好練習? 小弟永遠覺得, 能夠將所學為己所用, 才不枉花費精神、時間、學費在學習投資上..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

有用wq唔該幫手睇睇....

點解日線圖dayhigh 20498 唔係 20622 ??

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-7-22 15:33 發表

Afternoon All

Ricky兄不好意思, 小弟早上有事外出, 未能即時回覆..

且看今日餘下時間期指能否上望反彈次目標20580-20620水平, 再留意技術指標有否沽貨訊號.. ...
O.K. 兄你的技術真是爐火純青,準確度十分準, 
一早已經測到今天的高位.20620, 就算美股昨天不見百多點
期指今天都可以升, 而且最高都只是20622,  小弟十分佩服 !!

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-7-22 16:25 發表

O.K. 兄你的技術真是爐火純青,準確度十分準, 
一早已經測到今天的高位.20620, 就算美股昨天不見百多點
期指今天都可以升, 而且最高都只是20622,  小弟十分佩服 !! ...
我都係... 好佩服OK 兄........ 我真係要多多TRAINING...... 下午我睇錯市..... 以為已到高位....入誤入市..........

OK 兄... 你點睇明天個市呢...

Just recover from computer down
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 oem7110 於 2010-7-22 16:03 發表
Bye
Kamen Rider Ryuki MV Enjoy
http://www.youtube.com/watch?v=-OA_Aqr-6d4&feature=related
Tks for sharing!!!!  

引用:
原帖由 Happy_88 於 2010-7-22 19:56 發表

Tks for sharing!!!!  
I'm very like Kamen Rider and Ultraman also

引用:
原帖由 paaq 於 2010-7-22 16:22 發表
有用wq唔該幫手睇睇....

點解日線圖dayhigh 20498 唔係 20622 ??
有無人都有相同情況?

發新話題