發新話題

MAR 11 期指,期權

引用:
原帖由 Surfer58 於 2011-3-15 14:33 發表

師兄, 你如何計出在22710買入?
22710 只係自已定既止蝕位, 下午高開後衝到最高 22699, 比多 10 點佢

牛皮反覆中等再爆邊..............上定落 ??
上就好啦...........

引用:
原帖由 Surfer58 於 2011-3-15 14:06 發表

我都心動中
手養,趁低入左 d 貨............

引用:
原帖由 5466 於 2011-3-15 14:37 發表

22710 只係自已定既止蝕位, 下午高開後衝到最高 22699, 比多 10 點佢
師兄會唔會 set 起阻力位?
Prison Break!

引用:
原帖由 wil 於 2011-3-15 14:41 發表

手養,趁低入左 d 貨............
分注既第一注 (8 份 1) 還可, blue chip 為佳
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 Surfer58 於 2011-3-15 14:46 發表

師兄會唔會 set 起阻力位?
當然係睇阻力位, 不過我未有 ok 兄佢地既功力,
唯有揀 D 簡簡單單又易睇既位黎做  

而 22700 亦明顯係下午上衝阻力

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-3-15 14:37 發表
唔使咁快估底, d 基金仲趕緊出貨, 手續上佢地要止賺平倉
留意日圖ma仲落緊,細圖反彈都係出貨良機

引用:
原帖由 5466 於 2011-3-15 14:53 發表

當然係睇阻力位, 不過我未有 ok 兄佢地既功力,
唯有揀 D 簡簡單單又易睇既位黎做  

而 22700 亦明顯係下午上衝阻力
thanks c-hing
Prison Break!

留意大戶會否4;00收市後挾上高位,等睇美股今晚反應?
還是4;00後再插

準備外出.....bye bye

引用:
原帖由 oem7110 於 2011-3-15 14:54 發表

跌成1000點 wo ,點知基金係仲趕緊或出緊貨嗱?
基金止賺唔係睇今日升跌幾多點, 係跟據公司指引, 如觸發某些位等
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

發新話題