發新話題

JUL 10 期指,期權

引用:
原帖由 ken2003 於 2010-7-22 14:55 發表
0.618共振點.時間幅度計都應見頂.
等3:00pm正

好似跌唔落咁..

會否等歐洲 開市才向下了

再夾高d呀

明天 ..有機會move...

引用:
原帖由 floydhk 於 2010-7-22 15:25 發表
明天 ..有機會move...
MOVE UP OR DOWN SIN?

下午個市得50點波幅=.=

引用:
原帖由 hktimothyip 於 2010-7-21 15:49 發表
完全相反其實你有沒有發覺過阿sir每週走勢評論分析同真實情況有好大差別,完全相反的,上星期說7月12日什麼短期大市升勢將會持續,可能會形成單邊升市,之後足足跌左成470點,然後在7月19日說什麼以幅度看則大約是0.382倍的收縮,是見頂訊號,這是一單邊跌市,宜做LONG PUT/SHORT CALL。持SHORT PUT的投資者將會面對重大損失,但是如果在星期一19號做SC的話,持有LONGput/Short CALL者才是面對重大損失!!升足成400多點
Timothy兄你好!

其實由星期二期指20,000點反彈,MT Sir 已經喺當天(7月29日)早上sms & "大家好"準確預測..

"早晨!以時間看,本週四是一高位,所以大市可能會有三/四天的反彈,但是反彈後將會是一長時間的下跌,所以今天留意買入訊號,但是週四後留意沽貨訊號。MT"

MT Sir 喺每週走勢評中的是較大浪嘅預測,在本週預測亦提及20,000點有支持,喺每天嘅"親密戰友"入面亦預測中呢次反彈。

昨日(7月21日)中午亦喺"大家好"指出係DCC的最後升浪訊號。
"862# 發表於 2010-7-21 12:19  
從大仙圖看,此次反彈是#1D,亦是DCC。"

MT

以上預測都可以喺"大家好"見到
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

Hi Floyd Hing
無見你留言好耐了

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-7-22 10:01 發表

O.K. 兄,早晨!

即有機會先低后高,是嗎 ! Thanks
Afternoon All

Ricky兄不好意思, 小弟早上有事外出, 未能即時回覆..

且看今日餘下時間期指能否上望反彈次目標20580-20620水平, 再留意技術指標有否沽貨訊號..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

發新話題