發新話題

AUG 11 期指,期權

引用:
原帖由 ray_wah 於 2011-8-17 14:49 發表
Now  20338-17500=2823

I thank can not  , any C-ching thank ???

only 8 Days
期指由高位22843跌至18786, 都只是6天的事
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 choiml 於 2011-8-17 14:18 發表
大大仙 DCC & 金鍾 ???

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-8-17 15:07 發表

人總有避險意識, 亦可說是物極必反, 只是時間問題
不過小弟看或有機會上試2170, 甚至2300水平  
好快會行完呢個尾浪, 呢d位一d都唔奇, 呢個尾浪都夠顛
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

今天大大仙運行dcc,上升軌支持約#20020
大時代#1 clm 拗落,訊號都算同步!

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-8-17 15:18 發表

好快會行完呢個尾浪, 呢d位一d都唔奇, 呢個尾浪都夠顛
月線圖都MA順排, 大浪如此則不能逆

大仙#1 clm 拗上,反彈過後留意大大仙#2 DTL是否同時 破線,跌勢加劇

引用:
原帖由 Gold9999 於 2011-8-17 14:30 發表
MT sir  ...技術分析 (15-08-2011)  本週是反彈浪(3)-2,以級數看可能只會反彈數天便完成。
下週將會有浪(3)-3的下跌,支持在17,500左右  ..........???

Will or Not
Don't forget about the European bond issues and bad economic data of Germany, and coming Jackson hole at 26 August.
No matter it come true or not, the most important is what is your plan A when it come true and plan B when it does not come against your current investment set
投資/投機之道 - 掌握風險與回報

呢個下午真係唔上, 敢反彈完成呢個睇法都好近
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-8-17 15:32 發表
呢個下午真係唔上, 敢反彈完成呢個睇法都好近
高位亦接近反彈力量對稱目標, 或留意大圖有否Bible轉勢訊號 & TST西訊號配合下跌

大大仙雖見完成DCC 後再見金鍾& #2D3,但#1 CLM 準備拗上,是否將見一個完整GP-d

發新話題