發新話題

AUG 11 期指,期權

國內無發力

大大仙 DCC & 金鍾 ???
阿亮

MT sir  ...技術分析 (15-08-2011)  本週是反彈浪(3)-2,以級數看可能只會反彈數天便完成。
下週將會有浪(3)-3的下跌,支持在17,500左右  ..........???

Will or Not

Now  20338-17500=2823

I thank can not  , any C-ching thank ???

only 8 Days

引用:
原帖由 paaq 於 2011-8-17 13:11 發表

呢幾年已經合法地放左好多內地炒樓團生仔團(內地居民) 在香港投資la
的確, 但始終一有所謂的"好消息", 就能將港股瘋炒的習慣始終沒變
8月9日見短底至今, 短短一星期, 期指已大幅反彈近1700點
保守一句, 小心市場期望越高
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-8-17 13:20 發表
人仔債&人仔股流通左,有乜好,
只逼左RMB升值 港元越來越.....
我們的錢就越來越

引用:
原帖由 5466 於 2011-8-17 11:39 發表
大仙 #2D3 ?
現在始見#2D3, 待DCC行完, 留意#1CLM拗落配合回馬槍SOP

引用:
原帖由 5466 於 2011-8-17 13:25 發表

當年今 日
當年升, 今日跌?

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-8-17 13:46 發表

今年都有一個例子, 就係金價, 好快會俾美國佬打佢落尼, 等d人回歸美債
人總有避險意識, 亦可說是物極必反, 只是時間問題
不過小弟看或有機會上試2170, 甚至2300水平

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-8-15 06:37 發表
各位早晨!

上週二(8月9日)期指裂口低開, 並下破下跌浪之力量對稱目標約19550-19570水平, 低見18786點大幅反彈; 上週三(8月10日)期指繼續反彈, 高見20010點回落

以下內容需要回復才能看到

從日線圖看, 期指上週二低位18786點為一TST西目標支持, 而上週三高位20010點為一反彈浪之力量縮減次目標; 從1hr圖看, 上週五(8月12日)高位19866點為一反彈浪之對稱目標, 期指或將反覆下試調整力量縮減次目標約19300水平

留意, 大大仙見TST東, 調整過後期指如能以大成交再上破20010點, 則反彈力量未見縮減, 期指反彈力量對稱目標約20480-20520水平
期指上試反彈力量對稱目標約20480-20520水平, 13:30 期指 @ 20476點回落, 現試20200水平支持

發新話題