發新話題

JUL 11 期指,期權

引用:
原帖由 fatpat 於 2011-7-15 16:14 發表
Can it climb back to 21870 (today open)
  Closed @21844.

So the 1600 peak is to push the stock index

Weekend again

Wish all C-hings have a nice weekend

回復 1106# SWL 的帖子

好奇怪既盤....正常咁大成交量既盤即月好少會出現.....上次係上年年尾出現過過萬張call同一個合約一日成交既情況....跟住就急升到25000......今次5知會5會急跌

引用:
原帖由 cyndi 於 2011-7-15 11:12 發表
200 Put 今日好大成交
今日竟有83xx張成交
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 msexchsrv 於 2011-7-15 11:46 發表

Hold on, there is around 1K transaction in 21600.  If they do LP 20000 + SP21600, then it shouldnt drop so much.
由210-218P, 都有上千張未成交, 是否對沖200P, 看來下週或會有答案

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-7-15 16:58 發表

今日竟有83xx張成交  
just 4xxx when 15:40, that mean, 15:40-14:15 => 4xxx...seem funny trend comming

引用:
原帖由 felixhung 於 2011-7-15 13:53 發表
唔知我對唔對,小弟度浪新手,今日是up 頂,之後又行dn,0.618共振在21400,唔知係咪真。剛話見210 同216有加倉,似似地。如果係,星期一就行dn phase wor.. C hing 請研究下在下中的機會大冇? ...
如下週一行DN Phase, 或會先試215, 再試212
但日圖將見回馬槍、30min或形成MGP & #1GP作較大反彈, 若然則將上試220, 再試224
留意Bible & TST訊號

引用:
原帖由 vincentchong 於 2011-7-15 17:16 發表

just 4xxx when 15:40, that mean, 15:40-14:15 => 4xxx...seem funny trend comming
看來是LP, 但是否為了210-218P而Long就不得而知

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-7-15 17:18 發表

如下週一行DN Phase, 或會先試215, 再試212
但日圖將見回馬槍、30min或形成MGP & #1GP作較大反彈, 若然則將上試220, 再試224
留意Bible & TST訊號
Thx 高見,冇入貨過週末,我都想我估錯,希望抽上可平sp,入sc,之後大插食sc
win win win

ADR港股比例指數

+10.36

+0.05%

發新話題