發新話題

DEC 10 期指,期權

引用:
原帖由 Maggie 於 2010-12-24 01:43 發表
多謝各chIng詳細回覆,我明白得多了,咁我有無需要止蝕先?定係等時間值減低?
Maggie你好!

Maggie的SP會否是218P呢 ?
由於涉及課程內容, 止損的考慮, Maggie或可回看notes, 參考MT Sir課堂上所教, 視乎市沌 & 曲位點數來考慮進行止損或追..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 ESGoddess 於 2010-12-24 06:11 發表
大家好!新手報導,嚟跟各位大大學嘢!

多謝 OK~ 兄推介!
Goddess版主你好, 好久不見, 各位Bully的大大都好嗎?

希望各位大大都能賺完聖誕大禮物, 再賺新年大利是\/
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 Brian_CK 於 2010-12-24 12:06 發表
Merry Christmas
各位師兄同學  祝有個開心聖誕  假後順手發財。

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-12-24 11:30 發表

第1個 組合不多, 你可以問一下你用的經紀,
現在指數 22800, 如果要以 23000 結為目標, 可以要用 lc 228 sc230 x2  lc 232
其實我今早在SP Trader內嘗試做LP [email=23000@307]23000 @307[/email] x 1 和 LP 22800 @101 X 1 再加 SP 22800 @163 x 4,按金約需要HK$113,000。

我估Ricky兄的按金是否高於此數?

大家好!

祝聖誕快樂!!

Merry X'mas

要加的,年尾前終於加了.....

人行宣布加息0.25厘 (18:26)
中國人民銀行宣布,由12月26日起,加息0.25個百分點。

引用:
原帖由 paaq 於 2010-12-26 04:36 發表
要加的,年尾前終於加了.....

人行宣布加息0.25厘 (18:26)
中國人民銀行宣布,由12月26日起,加息0.25個百分點。
上次公佈加息是19/10/10
加息後的市況可重溫21/10/10的報紙
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20101021&sec_id=15307&art_id=14575869

恆指走勢與合理值背馳

陸東估2010年恆指合理值@27500,並非佢估錯,唔到價只係市塲力量唔認同或市場無能力去到合理區(無資金)

此情况於2007年亦發生過,恆指大插水後08年8月才發生海嘯,恆指由接近32000跌至10000邊唔見咗3份2,

今次派貨時間超過1年,留意19000點支持 下星期睇穿22200

進取形:lp 210m   保守形:sc218a  睇hsi 農曆新年前目標@20600

發新話題