發新話題

JUN 10 期指,期權

唔玩過夜,日日又出又入,輸part士

下星期希望有得爆

(聽聞家陣fresh grad勁難搵工,in 10份都無消息 ....)

引用:
原帖由 paaq 於 2010-6-17 17:30 發表

下星期希望有得爆

(聽聞家陣fresh grad勁難搵工,in 10份都無消息 ....)
hk 80後90後註定會好苦~~~

引用:
原帖由 Jinpa 於 2010-6-17 15:48 發表

Oh Terry! I did not know about this when I posted my closed trade. I was too focused on measuring the local top for profit taking. Don't mean to be ironic. Sorry about your loss
都唔怪你事GAR..... 我自己都睇錯邊..... 反手做... 結果左右各一巴........ 好彩尾市... 比我睇岩一次.... 今日都算OK... 食到.. 150 點... 扣返.. 500蚊手續費.....

引用:

下星期希望有得爆

我公司新同事.. 都係FRESH GRAD..... 都唔係好難姐... 佢都係見左一次工....... 我最LIKE 佢係一張白紙... 咩都唔識.......

引用:
原帖由 波佬 於 2010-6-17 17:45 發表

hk 80後90後註定會好苦~~~
唔係年紀問題,應該同教育與經濟脫節有關,就算碩士畢業都唔見得容易搵工,
香港得兩大產業,其餘最多係保安,sales,侍應,agent,同o靚模.....讀咁多書都幫唔得幾多

昨日call 同put既未平倉合約都一齊減左千幾張,好少見

引用:

是fresh grad要求高左 或 質素差左, 定經濟差左?

引用:
原帖由 terry 於 2010-6-17 17:54 發表

我公司新同事.. 都係FRESH GRAD..... 都唔係好難姐... 佢都係見左一次工....... 我最LIKE 佢係一張白紙... 咩都唔識.......
Terry hing can also hire me???

Y,Z 果代向來被父母寵愛, 事事受保護, 舖排..

morning...................

發新話題