發新話題

SEP 11 期指,期權

引用:
原帖由 larryw 於 2011-9-14 20:29 發表

Hi OK Ching,

Just want to 請教 : How do you measure the TST W target in day chart ?

(maybe let's move to the 實戰 forum)

Thank you very much !!
Larryw兄, 已在實戰班專區作解釋, 請移玉步
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

resist line = 19388
last day high = 19282

bollinger bottom = 18898

All Ching .....Morning ,

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-14 16:07 發表
成交配合反彈, 大大仙見#2D3 & MCF-UP, 期指明日或反覆上試1920019350阻力
到時再找沽貨訊號
#2D3 & MCF-UP認真不容忽視, 加上Gary兄於實戰班提及的日線圖細G底、5466兄提及的TBM, 多個力量同時到位, 可謂相位同步

引用:
原帖由 KM88 於 2011-9-12 19:35 發表
還有 12 天就結算,但現時的貼價 call/put 價,還高過月頭,
照計每天要縮40幾pt.,因此做 long 都有風險!
bingo again!

早晨各位
昨美收報11246~升146pt....
(lucky hand 機做唔到沽)

明天9月16日(五)~美期&上證結算!

今日個市一路升 call IV一路縮~~LC小心!

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-15 10:22 發表
明天9月16日(五)~美期&上證結算!
引用:
原帖由 dennislee 於 2011-9-15 10:25 發表
今日個市一路升 call IV一路縮~~LC小心!
Wai兄 & Dennis兄早晨 & Thanks!

呢個彈會否炒股唔炒市,
#941~突破80元,now@80.25

發新話題