發新話題

SEPT 10 期指,期權

引用:
原帖由 paaq 於 2010-9-27 16:11 發表

22400 明顯有d阻力 , 但部份中資金融股頂見陰,  估計朋友會死頂221-224 等結算
如果係咁, 結算就冇機會博大了..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-9-27 16:06 發表
剛想牛212@0.147(對沖)
點知庄家全程縮牌,有冇c hing知道點解
牛熊同窩輪一樣行單莊, 個莊有權唔報價, 就算報價, 啲價都任佢擺, 好唔公平..
都係用option或者期指使對沖比較好..

sc#23000&hsf#22410沽
故收市前buy小小#212牛對沖一下(直入,),
但一掛點知庄家就全部收牌...激死  
Dows今晚咪再升,唔該

各位師兄,
根據江恩理論推算:
時間 : 28/9 升, 29/9 升
價格 : 請留意22501

供大家參考參考

how do you know Tuesday and Wednesday rise?

引用:
原帖由 ericshao 於 2010-9-27 18:15 發表
各位師兄,
根據江恩理論推算:

供大家參考參考
Dear Eric,

how do you know Tuesday and Wednesday rise?

Timothy Ip

引用:
原帖由 hktimothyip 於 2010-9-27 18:40 發表

Dear Eric,

Timothy Ip
MT'r課程中有教啊...

而家升到幾點到回調?

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-9-27 09:15 發表
各位早晨!

上星期五(9月24日)期指下試對稱目標21960水平, 低見21983點大幅反彈; 下午上試9月22日高位22255點, 高見22215點..

從日線圖看, 上星期五為對稱時間, 期指如能上破9月22日高位22255點, 則上升時間有所擴張, 期指上行首目標約22300水平..

如見大成交上破22300水平, 調整過後上行次目標約23100水平..
各位早晨!

昨日(9月27日)期指以裂口升破上行首目標22300水平, 高見22434點回落..

從15min圖看, 期指已然突破時間縮短目標, 今日如能上破高位22434點, 預期約上試上升力量縮減目標約22480-22500水平..

預期將會調整, 調整首目標約21700水平、次目標約21500水平; 調整過後, 期指將上試上行次目標約23100水平..

引用:
原帖由 ericshao 於 2010-9-27 18:15 發表
各位師兄,
根據江恩理論推算:

供大家參考參考
Eric兄, 22500水平亦係MQ目標

Morning all

發新話題