發新話題

SEP 11 期指,期權

引用:
原帖由 KM88 於 2011-9-14 09:55 發表
Long call  above 190  ----all lost
now long put below 190......all lost

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-9-14 14:39 發表

我仲睇緊開下月 call 仔, 都係睇 08 做人
Ourstation兄看本月有否再見新低的可能?
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-14 14:46 發表

個人留意緊歐州開市對穆迪降法農反應....
already 反應
and old news 2 wks ago

外圍無乜上落....上證跌到2439,現報2485升收~

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-14 14:58 發表

Ourstation兄看本月有否再見新低的可能?  
有可能再有新低, 但位唔多, 如走 08 走勢, 準備做之後既 嗡face 仲大茶飯, 又可以小博大, 錯左都唔會好傷
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 KM88 於 2011-9-14 14:59 發表

already 反應
only HK market has big reaction (before 3pm) ...  

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-14 14:08 發表
LP走早了, SC走的及時
即月LP170由211點回落至129點, 短短1小時跌82點

引用:
原帖由 KM88 於 2011-9-14 14:59 發表

already 反應
港股上落...消息市
又被淡友用作即市攻擊消息

今日IV縮得好多下,未知OK hing認為是否有啟示?
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-14 15:08 發表

即月LP170由211點回落至129點, 短短1小時跌82點  

引用:
原帖由 dennislee 於 2011-9-14 15:12 發表
今日IV縮得好多下,未知OK hing認為是否有啟示?
相信只是低位反彈300多點, 加上IV縮減才有如此效果

發新話題