發新話題

AUG 10 期指,期權

Nikkei 跌200pt , HSI 仲要夾淡

引用:
原帖由 基哥 於 2010-8-4 10:11 發表

好大機會係好友繼續開新倉, 講真, 如果你係淡友, 個市咁強, 你仲會唔會加咁多淡倉?
都係行開d睇下d大既想點先啦
所以最好都係保持中位, 個倉位升又得, 跌又得, 等大戶做野
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 electronic 於 2010-8-4 08:40 發表

咁恆指又唔一定在通道中上落, 否則 LP 下月19000 就發囉.

不過升得急, 回一下好正常.
我只怕大戶目標唔只係 220
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-8-4 10:26 發表

我只怕大戶目標唔只係 220
買2邊期權會否可行

I agree with you. will go up first. support is strong.
引用:
原帖由 基哥 於 2010-8-4 10:11 發表

好大機會係好友繼續開新倉, 講真, 如果你係淡友, 個市咁強, 你仲會唔會加咁多淡倉?
都係行開d, 睇下d大既想點先啦

that mean japan already near support, HSI have chance to move up... seems not going down easily.
引用:
原帖由 paaq 於 2010-8-4 10:13 發表
Nikkei 跌200pt , HSI 仲要夾淡

如果恆指去到週線圖的保力加通道頂才開short call

如果恆指去到週線圖的保力加通道頂才開short call, 是否最安全呢??因為2010成年都是在週線圖的保力加通道頂和底上上落落,不過我最怕大戶目標唔只係 22000,但係如果8月16日農行的護航期結束的話,那麼在22000開short call 扣仍十分之值博

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-8-3 21:05 發表
嘩! 今日淨倉再增加 7531 張到 35805 張, 未平倉合約都去到 90440 張

去到一個令我不安既定數字
請問會係大升定係大跌?

LP21600 oi 10:18a 401x5 ci 11:48a-57a 457x2+458x2+461
(long time no trade high premium Long opt)
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

恭喜lofu有糊吃

發新話題