發新話題

MAR 12 期指,期權

引用:
原帖由 iwanttogetrich 於 2012-3-13 11:00 發表
C hing, what do u mean xma?!

Liked u said, XAxxD?! And combining with TxxA?!
Rick兄所提及的應該是TRP口訣中的"XXXXXMA"
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-3-13 10:59 發表

個人大膽假設,現時正運行4-b浪或5-1浪,若然是4-b浪應該還有數天,但假若破頂就....
期指雖上破0.618反彈, 但各大圖#1處CL準備拗落, 看似4-b浪比較接近

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-3-13 14:44 發表

我也期望是4-b呀!
但由於反彈超過0.618, 以依氏波浪理理解釋, 如浪b反彈或調整超過0.618, c浪之後將有機會行x浪, 進行"二重二"或"三重三"
亦即abc x abc x abc

引用:
原帖由 paaq 於 2012-3-13 15:14 發表
今天PUT倉好旺場
即月Call倉由214至220均見大成交, 而Put倉則見202至208
會否是開始收窄結算位

引用:
原帖由 wai-wai 於 2012-3-13 15:20 發表
60pt   行/玩 2hrs .......
似乎收市前開始動起來
或先試高位後回調

剛留意到Danny兄的"勸世良言"出帖, 頗有意思:

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4558

引用:
原帖由 paaq 於 2012-3-13 15:59 發表

下月C : P 都來...
下月206C有百多張成交, 而204P亦有600多張
以206C的點數看, 未知會否是SC206 & LP204?

引用:
原帖由 paaq 於 2012-3-13 16:15 發表

即月C/P大倉仍於220/200,兩邊都可能是3月可到之位
(abcXabc ? )
220C & 200P確有大倉位, 但今日於214-222C & 200-210P的成交開始增加, 或要留意明日以上倉位的變化再行判斷

引用:
原帖由 CB900 於 2012-3-16 12:40 發表

請教ching從那的看半代#1gp?我看好似金鐘罩?又子午!
CB900兄你好!

半代的確正形成#1GP, 等待富貴狗甚至魚的出現
大時代初見#2X3、見-MPC, 或留意DCC行完, 半代能否形成GP向下

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-16 13:39 發表
我只是初哥, 所以#1是否 GP, 都唔肯定, 不如睇下其他, 有否答案吧
若不太肯定會否見GP出現, Edward兄或可參考GP口訣中的"大圖XX, XXXX"

發新話題