發新話題

OCT 11 期指,期權

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-18 07:45 發表

歐美下跌,昨日期指收市留下伏筆,睇睇裂口低開後能否配合其它訊號來一次多相同步
Tsui兄早晨!

從期指大大仙 & 30min圖看, 均見Bible同步, 大時代亦見#2X3 & #1 CLM拗落, 訊號似乎同步

而上週五(10月14日)道指高位11646點為一反彈時間 & 力量擴張目標, 及另一反彈浪之力量對稱目標, 道指或反覆回試11280水平、11040-11050水平
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-17 14:43 發表
O.K ching ,TST真係神奇,18900剛剛到,等多陣或見多相同步,巳作好淡倉準備
Tsui兄再次準確捕捉

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-10-18 09:15 發表
morning all c hing
昨美股大趺......
港股今早會開在? 留意18360支持,
如下穿next...18260....18150
上阻力....18460
10:10 期指 @ 18256點, Wai兄Bingo!

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-18 10:13 發表
O.K ching 早晨,推測訊號走勢,多相同步剛開始,有可能近似3月日本海嘯,記得當時MT SIR 通知大家,如見反彈只係dcc,未知ching 有何睇法
大時代現見TST西, 等待紙五出現, 期指或反覆下試17700水平

從週圖看, 期指如再以大成交下破17200水平 & 未見轉勢訊號, 將出現較大跌幅
期指下行至該水平, 或留意大圖DTR、Bible & TST有否轉勢訊號

引用:
原帖由 5466 於 2011-10-18 09:51 發表
大時代有個兄弟守住係 18215 附近  
AMA

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-18 10:43 發表
如確認7浪終極一殺,將輪到本地大隻佬,1.5.12.16.....388.....941......
1 & 388大浪順排得不錯, 而5似乎要形成洗頭水底, 700剛見大交叉

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-18 10:47 發表
大大仙現子午,首目標17850
Mr. Gann真神奇!
從大大仙看, 期指剛才10:29低位18202點, 見交叉位支持, 因此出現輕微反彈
期指如再下破, 將再試Tsui兄目標

引用:
原帖由 5466 於 2011-10-18 10:59 發表

大時代亦見 Mr. Gann 有 1x 於 18000 左近
多謝5466兄分享

不過小弟於大時代看Mr. Gann 1x已破, 未知小弟有否散錯 , 或需煩請5466兄到實戰班專區指點迷津, 謝謝!

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-18 13:45 發表
大時代#2X3後#1拗上,睇嚟可以陪大市 zzzzzz 一陣
大仙亦見持槍, 先平LP, 待反彈再看訊號配合SOP

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-18 10:47 發表
大大仙現子午,首目標17850
將到Tsui兄目標

發新話題