發新話題

APR 11 期指,期權

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-4-15 10:54 發表

先謝謝ok hing幫忙分析此股
今早於1.23入左小小.....有冇驚喜
這兩日反覆下試支持成交少, 或留意有否大升幅配合大成交..
需緊記設定支持, 並嚴守出入市策略..

別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 MT99 於 2011-4-15 10:22 發表
現在支持24,135。是否完成調整,如果再升破今天高位便可以確認。
期指 11:08 @ 24136, MT Sir再Bingo

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-15 10:16 發表
各位早晨!

從1hr圖看, 期指高位24254點為一反彈浪之對稱目標 & 一反彈浪之力量擴張目標..

以下內容需要回復才能看到

期指預期將回試調整力量縮減首目標24140水平、次目標約24020水平..
期指下破調整力量縮減次目標約24020水平, 下跌力量似乎未見縮減..

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-4-15 11:22 發表
又見揾大哥
大哥最緊很忙..

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-4-15 11:23 發表
嘩!呢枝陰熵燭跌出我預期  
期指無晒今早升幅
10:01 期指 1min有26xx張期指成交, 剛剛11:19, 期指1min有近1900張成交, 而11:22則有13xx張、11:26見支持, 有近16xx張成交..
是抽高沽, 還是震倉撈?_?

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-4-15 11:27 發表
大家睇下幅小時圖, 已見信號 SOP
調整似完,down trend continue
Franky兄好久不見, 近日可好?_?
多謝Franky兄提點, 小弟再仔細研究一下

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-4-15 11:31 發表
如全日市冇低過23850....個人估震好倉
相反就是.......
期指低見23882點, 差一點到近日低位23850點, 但如以Franky所提示, 回看小時圖, 下跌力量似乎擴張了..

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-4-15 11:31 發表
因為工作忙, 所以冇來
呢幾日又可以蛇一蛇
能力越大, 責任越大, Franky兄能者多勞
祝Franky兄投資 & 工作皆一帆風順..

引用:
原帖由 5466 於 2011-4-15 11:33 發表
對上一次見咁大枝陰燭係一個月前既 15/3, 剛好一個月
5466兄果然觀察入微, 如用小時圖看當時期指跌幅, 是一小時內跌770點..

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-4-15 11:39 發表
ABC adjustment 返彈都行完
向下爆 trend 機會高
但可能晤跌太多, 到 23500 再算
小弟暫看大大仙期指TST西目標 & 下跌力量擴張目標約23720-23730水平, 如能見大成交下破, 期指將下試23615-23625水平..

發新話題