發新話題

APR 11 期指,期權

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-4-13 16:37 發表
誰咁膽大~~攻擊MT sir.& option-king學生.
佢地咁得閒....唔駛教學生上堂咩
可能想雙管齊下..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wil 於 2011-4-13 16:52 發表
其實都唔明 d 人點解咁得閑做呢 d 損人未必利己的行為。
如果生意差就應該想下有乜問題,想辦法改善或做多些宣傳,就算唱衰人都未必令自己生意好左的。
如果有真材實料,那有怕。
但到實戰時,又係 different story
無次要幫公司解決問題時就係我最頭痛之時。
所以好想學識 MT Sir 的技術,加以實戰,早些離開打工行業,增加自己的自由時間..........
可能是因為同行如敵國, 令各行業出現陰暗面, 發生如此事件確實可悲..

其實Wil兄有再好的生意頭腦, 人總想有早一步達到生活無憂的想法, 如同學們能努力學習課程內容、熟習後在實戰中細心觀察所學, 並於出入市後作深入檢討, 想要運用期權改善生活, 理應並非難事..

望各位同學能早日學有所成, 早日擁有自己理由的生活..

引用:
原帖由 cc02819 於 2011-4-13 18:06 發表
OK hing, I can start my lesson about June / July, please could you advise which subject I shall take as entrance. Tks !
Cc兄您好!

閣下如要報讀課程, 先要讀太極期權心法, 了解期權的特性 & 應運用的策略..
才能報讀核心課程, 而因核心課程內容每一個課程都與前一個有關連, 因此不能跳班..
但除實戰班外, 只要持有收據, 半年內均可免費重讀..
詳情 & 報名可瀏覽課程時間表:
http://www.option-king.net/schedule.php

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-4-14 09:50 發表
今早裂口低開,大仙見一組對秤力量約@23875,等待大仙#2x3配合大大仙DBT,今天或完成@22095--@24485此浪調整
但須留意作日低位是一重要支持 ...

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-13 09:27 發表
各位早晨!

MOC兄弟相聚, 大大仙見#2X3, 大仙見紙五 & MGP配合反彈..

以下內容需要回復才能看到

從大仙看, 期指TBM目標阻力約2404024120 & 24250..
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-13 14:40 發表
1hr亦見 TST西 & 紙五, 或留意30min #1 CLM拗落準備SOP..
各位早晨!

昨日期指反覆下跌, 低見23850點作較大反彈, 下午高見24218點回落..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-4-14 10:28 發表
早晨O.K兄&WAI兄,今天睇你們意見
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-11 11:50 發表
各位早晨!

從日線圖看, 期指今日為一上升浪之時間高位, 但由於已然上破TST東目標, 看期指能否見大成交上破Mr. Gann阻力..

**** 本內容被作者隱藏 ***** ...
Tsui兄 & 各位同學 & 朋友早晨!

由於出自同一師門, 小弟跟Tsui兄預計的位置相若..
但反彈過後, 期指或將繼續下試剛預測的下跌力量縮減之目標 & 本週初預測的日圖調整力量 & 時間縮減首目標..

需繼續留意Bible & TST有否轉勢訊號確認到底..

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-4-14 10:48 發表

2師兄弟都咁勁.....
Wai兄是高手不在話下, 此地臥虎藏龍, 小弟只希望能努力追上各位的步伐, 為討論區內的朋友幫上一點忙..

引用:
原帖由 Jinpa 於 2011-4-14 10:52 發表

今早的低位23890@10:26果真在道上一見大仙大哥就彈番上半百點!

引用:
原帖由 Jinpa 於 2011-4-14 11:20 發表
大大仙三哥掛住同五弟傾偈,放咗期指上去,現在要看在裂口阻力區的四弟@24065了。
期指現受制於1hr & 大大仙四弟..
從大大仙看, 期指反彈力量縮減次目標約24125-24135水平..

剛剛MT Sir提供寶貴即市教學..
從TOC看, 低位23890點見SBO訊號, 亦見一#2D3 & #2GP訊號, 因此期指出現130點的較大反彈..
各位同學或可回看TOC今早的實例作研究..

發新話題