發新話題

DEC 10 期指,期權

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-12-7 16:13 發表

ok 兄, 我都有用 bible 架, 不過用來睇大中圖, 但 tst 太新, 我都唔知係 mud, 不過萬變不離其中掛
Ourstation兄, TST是實戰班新的訊號, 這個訊號配合Bible使用炒即市十分好用, 而且現在實戰光碟加插了MT Sir為同學更易明白訊號的內容, 值得Ourstation兄報讀
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 Richie 於 2010-12-7 16:30 發表
OK hing - 下試次目標 is how much?  Tonight is 1st Bible class....  Hope can learn all the day trade signal....
請看#207帖
現離次目標差2點

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=3530&page=21

引用:
原帖由 Richie 於 2010-12-8 15:02 發表
c-hing...will market rebound or further look for bottom. please advise
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-2 15:27 發表
各位午安!

今日(12月2日)期指裂口上升, 上試TBM目標約23622, 高見23599點回落, 下午低見23382點反彈..

以下內容需要回復才能看到

從日線圖看, 今日高位23599亦為一反彈浪之力量擴張目標, 如見大成交下破今日低位23382, 預期向下調整首目標約23230-23250水平、調整力量縮減次目標約22980水平..

留意下試首目標時, 技術指標有否轉上訊號, 如能穩守23230-23250水平, 而上破TBM目標23622, 期指上行TBM次目標約24155..
各位午安!

12月3日 & 12月4日期指反覆再試TBM目標23622, 稍破TBM目標後大幅回落並失守12月2日23382低位; 今日(12月8日)期指裂口下跌, 下午下試調整力量縮減次目標約22980水平, 低見22982點反彈..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 Bella 於 2010-12-8 15:09 發表
OK兄~~十分準確,對你有信心!
都是MT Sir的波浪相位理論 & 其他核心課程的威力

引用:
原帖由 Bella 於 2010-12-8 16:32 發表
請問OK兄如上堂應選那課堂先?次序緊要嗎?
Bella你好!

因為每一課的內容, 都會跟之前的課有關連, 因此必須順次序由A至F班上課..
期權班主要讓大家明白期權的特性 & 策略 , 而核心課程則教大家運用MT Sir的理論、配合技術分析作走勢預測..
了解工具的特性和使用方法, 但不知身處大市何處不可, 相反亦然..
因此小弟認為, 兩者缺一不可, 亦同樣重要

引用:
原帖由 Jinpa 於 2010-12-10 12:42 發表
大大仙見底形態向好,但是BMA;大仙#2x3下,#1below CL回落,會否發展一個DBT?甚至是deep kissing goodbye?

細仙M線背馳回插中,與MOC同時呈現#1#2同步南下,是否更進一步支持大仙DBT的可能? ...
Jinpa兄Bingo, 大仙見DBT上, 看圖十分全面

引用:
原帖由 學習有益 於 2010-12-10 14:46 發表
大仙與大大仙現時#2x3上,會唔會繼續向上呢?
雖然大仙見#2V3、大大仙亦有機會是#2D3, 但由於1hr BMA順排..
待大仙#1回落CLM, 再看有否#2DTL訊號出現買上..

引用:
原帖由 學習有益 於 2010-12-10 15:14 發表

多謝師兄指點,禽日先完左聖經,知道有DCC、DBT,所以師兄其它術語未知道
不過讀到而家我重頭暈暈,眼見班上唔少師兄師姐都賺到唔少甜頭,所以一直諗緊,讀完晒唔知適唔適合讀實戰,驚重深過重難明,頭痛呀:\'( ...
學習有益兄你好!

俗語有彥"熟能生巧", 只要同學們多觀察訊號、多練習, 找出課堂上的訊號, 大細圖配合運用, 就能更準確找出頂/底的轉角位, 到時學習兄亦能像其他師兄師姐一樣日日收割..

至於實戰班, 是歸納過去核心課程所學, MT Sir將重要訊號化繁為簡, 以創富圖解釋如何精確地捕捉目標、訊號等, 小弟認為實戰班更為容易讓大家明白

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-10 14:56 發表

雖然大仙見#2V3、大大仙亦有機會是#2D3, 但由於1hr BMA順排..
大仙見#1 CLM拗上, 現見TST東, 對稱目標或回試23200水平..

引用:
原帖由 波佬 於 2010-12-10 16:02 發表

bingo again!!!!!
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-10 14:56 發表
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-10 15:57 發表

大仙見#1 CLM拗上, 現見TST東, 對稱目標或回試23200水平..
反彈有力, 大大仙看來是#2DTL, 但以大大仙看, 剛剛高位(23205點)為一反彈浪之力量 & 時間縮減目標, 如能再破23205, 期指上行次目標約23300水平..

發新話題