發新話題

JAN 12 期指,期權

引用:
原帖由 Stking 於 2012-1-5 16:26 發表

係呀.. 果次真勁 1 口過 掃8百幾張期指.  真係眼凸... 可惜果日全日外出工作..未能加注... 只可食之前的倉,,只夠食個早餐全餐...
上年年尾的確是一個較瘋狂的市況, IV亦較現在高約10%; 但仍不及07-08年的大跌市 & 其中的反彈浪, 聽聞當時期權的IV超過100% (未知小弟有否聽錯)
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-5 14:03 發表
各位午安!

昨日(1月4日)期指稍破反彈時間 & 力量縮減次目標約18880-18900水平, 高見18919點回落; 下午下破19750水平, 低見19695點反彈

今早(1月5日)期指再試次目標, 受阻於18840水平, 高見18838點回落
**** 本內容被作者隱藏 *****
http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4400&extra=&authorid=5&page=3
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-5 15:03 發表

大時代見RP, 期指如見大成交下破18750水平, 或有機會下試186水平支持
各位早晨!

期指成交量看頗有誠意

未知能否下試調整對稱目標 & TRP目標

引用:
原帖由 wai-wai 於 2012-1-6 10:20 發表

早晨 ok hing ~~~ Bingo
引用:
各位午安!

昨日(1月4日)期指稍破反彈時間 & 力量縮減次目標約18880-18900水平, 高見18919點回落; 下午下破19750水平, 低見19695點反彈

今早(1月5日)期指再試次目標, 受阻於18840水平, 高見18838點回落
http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4400&extra=&authorid=5&page=3

Wai兄早晨!

話語剛落, 即破186水平, 下破調整對稱力量約18515-18525水平 & 下試TRP目標
10:18 期指 @ 18491

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-1-6 10:25 發表
Break 18500    Why so weak today
因由MOC至各大時代, Bible見多相同步, 而大大仙今早反彈後亦見射大紙五

引用:
原帖由 choryiu 於 2012-1-6 10:28 發表

Good Morning OK C Hing!
請問後巿點睇呢?
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-3 10:57 發表
各位早晨!

期指上週五(12月30日)上試18500水平, 高見18499點回落; 今早(1月3日)期指裂口高開, 上破Mr. Gann阻力約18780-18790水平(現約18820-18830水平), 受阻於日線圖100MA(現約18867點), 高見18852點回落

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4400&extra=&authorid=5&page=1
引用:
各位午安!

Choryiu兄你好!

後市或反覆向下, 且看期指能否穩守TRP目標

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 wai-wai 於 2012-1-6 10:32 發表
OK hing ~~~
我準備叛變找位做好友~~

hope低開高收~~~
Bible多圖同步下, 小弟仍持保守策略, 希望穩中求勝

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-4 14:02 發表
大大仙現#2B3、見#1CLM拗上, 行DCC、30min剛見#2X3

以下內容需要回復才能看到

期指如見大成交下破18750水平, 大大仙調整對稱目標約18515-18525水平、TRP目標約18470水平
期指下試TRP目標約18470水平, 10:38 @ 18476

細仙剛見#1PC, MOC & 細仙均見#2A3, 但由於細仙MA順排、大仙將見大交叉, 期指或於低位反覆調整

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2012-1-6 10:52 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=174227&ptid=4400][/url]

19750...???
引用:
原帖由 wai-wai 於 2012-1-6 10:52 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=174229&ptid=4400][/url]

OK HIng #388帖  次目標是否 17750??
引用:
原帖由 sinding 於 2012-1-6 10:56 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=174231&ptid=4400][/url]
Thank you OK Win-Hing!
修正次目標是否17950?
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-6 10:46 發表
Choryiu兄你好!

後市或反覆向下, 且看期指能否穩守TRP目標
各位不好意思打錯了
期指修正次目標目標應該是

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-6 10:57 發表
期指下試TRP目標約18470水平, 10:38 @ 18476

細仙剛見#1PC, MOC & 細仙均見#2A3, 但由於細仙MA順排、大仙將見大交叉, 期指或於低位反覆調整
TRP認真神奇, 接近目標即見反彈
而從大時代看, 剛才低位亦為Mr. Gann支持
可惜MA下壓, 加上Bible多圖同步, 反彈力或未必太強

引用:
原帖由 基哥 於 2012-1-6 11:09 發表
2011年5月到而家都未試過升穿20ma週線收, 如今日都唔得, 弱勢未除, 沽佢
引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-1-6 11:11 發表
週線圖後面又交叉...
今日下跌, Bible看有八番

發新話題