發新話題

DEC 10 期指,期權

388認真強, 昨日裂口上, 今日再升
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

市況反覆, 剛完全DTR的同學或可試做Mini-test, 留意MCF-UP/DN的出現

引用:
原帖由 Jinpa 於 2010-12-3 14:39 發表
大仙#1#2底匯聚後同步上揚,待細仙MOC完成DBT後可能有不錯的反彈,一旦發生,首目標為23630。
Jinpa兄好久不見!

希望日後能多看到Jinpa兄的寶貴分析

引用:
原帖由 kawing 於 2010-12-3 12:48 發表

"大大仙見TST西"其實即係乜野意思?
Kawing兄上完實戰班就會明白, Bible配合TST訊號十分好用, 有口皆卑

引用:
原帖由 基哥 於 2010-12-3 13:10 發表
你邊間行先? 我果間係要另外申請, login時用唔同既server先睇到股票其權
引用:
原帖由 Richie 於 2010-12-3 14:08 發表
c-hing, SP, go to market price, select 00388HEX, select option (2nd one), you will find all the months CALL / PUT
多謝基哥 & Richie兄提供資訊

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-3 11:41 發表

大大仙見TST西,

**** 本內容被作者隱藏 *****
引用:
原帖由 Richie 於 2010-12-3 15:05 發表
mini test cannot tell direction.....
用MOC做Mini-test, 兩度下試8線支持終於下破, 似乎要行MCF-DN, 下試對稱目標..

MOC看DN-P見MQ

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-3 15:18 發表
MOC看DN-P見MQ
從大大仙看DN-P亦見PQ/MQ, 而橫行亦抵消跌幅, 如能下破23450, 再看TST西對稱目標..

引用:
原帖由 Jinpa 於 2010-12-3 15:49 發表

亦見大大仙#2V3於水平線之上指數橫行,腰帶區完結後往東面走的機會較高,今天收市前開SP,下週一可能有意想不到的收獲。
小弟本想今日開LC/SP, 雖然2hr見上紙午, 但由於日圖M & 2hr #1都處於高位 , 因此仍未做好, 或留意Bible & TST訊號再做

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-3 11:41 發表

大大仙見TST西,

以下內容需要回復才能看到

對稱目標約23330..
引用:
原帖由 tsuikinman 於 2010-12-3 15:52 發表

Bingo
Bible & TST訊號的確好用
但細圖仍未見#2D訊號轉上, 或仍需向下調整..

發新話題