發新話題

APR 11 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-8 09:16 發表
各位早晨!

從週線圖看, 期指UP-P似乎行完, 而日線圖亦將遇Mr. Gann阻力..

**** 本內容被作者隱藏 *****
各位早晨!

從日線圖看, 期指今日為一上升浪之時間高位, 但由於已然上破TST東目標, 看期指能否見大成交上破Mr. Gann阻力..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

大大仙見TST西, 留意有否紙五出現確認..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-11 11:53 發表
大大仙見TST西, 留意有否紙五出現確認..
大大仙雖見AMA, 但現大仙行TST西 & 紙五, 仍留意大大仙紙五訊號配合TST西作較大調整..

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-4-11 14:09 發表

好友如真失守24320....回吐目標先看...24020
MOC雖見#2D3, 但大仙見紙五, 反彈過後或將繼續下試日圖Mr. Gann支持約24150-24175水平..
繼續留意大大仙有否紙五配合TST西..

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-4-11 14:09 發表

好友如真失守24320....回吐目標先看...24020
亦感謝Wai兄無私分享己見

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-11 14:59 發表

MOC雖見#2D3, 但大仙見紙五, 反彈過後或將繼續下試日圖Mr. Gann支持約24150-24175水平..
繼續留意大大仙有否紙五配合TST西..
從MOC見#2D3, 其後出現#1 CLM拗上 + 回馬槍反彈, 只要各位同學能掌握Bible配合TST訊號運用, 不論小至過百點, 大至上千點的浪, 都能安穩捕捉..

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-4-11 15:18 發表
大仙2x3回試@24400
多謝Tsui兄提醒
討論區真的很需要各位共同討論、研究, 這樣同學們才能對課程內容學以致用, 亦感受更深..
這樣大家才能乘大浪、獲豐利..

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-4-11 15:18 發表
大仙2x3回試@24400
小心1hr見PMA、大仙#1 CLM..

引用:
原帖由 wil 於 2011-4-11 15:27 發表
記唔起咁多野,要做份隨身 notes 先得
Wil兄您好!
小弟認為, 學習抄notes固然重要, 但學習過程中細心觀察 & 作出入市後檢討同樣緊要..
堂上所學是一門知識, 要如何將知識配合運用得宜, 並成功制定一套合適自己的出入市系統, 是需要時間累積經驗..
因此小弟覺得, 各位有了實用的工具、了解工具的特性、並切實運用MT Sir所授的寶貴知識, 從而找出有效的投資策略, 各位同學終有一日能成為投資高手..

引用:
原帖由 clpm988 於 2011-4-11 15:33 發表
OK師兄: 我可能上堂唔留心.TST訊號即係什麼呀,比俾D 提示等禾翻下筆記先,唔該
Clpm兄您好!

由於內容涉及課程秘密, 小弟不便在公開討論區作詳細解釋, 請Clpm兄到"實戰班專區", 小弟可在專區內作詳細解答, 如有不便還望見諒..

發新話題